Διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της τρόικας το απόγευμα

17:15 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις τρόικας- κυβέρνησης καθώς μέχρι τη σύνοδο κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της τρόικας, θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,

Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων το αναλυτικό σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τη διαχείριση του προσωπικού καθώς από αυτό περνά η δόση του Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο θα έρθει το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου αν και εντός του έτους δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο πέραν των επίορκων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει το Υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση λύσης για τις οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα αποδέχεται τη συμβιβαστική λύση για 2 ρυθμίσεις μια πάγια και μια τελευταίας ευκαιρίας, με 18 δόσεις για τη πάγια και 36 για την ύστατη ευκαιρία.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια προς τις τράπεζες.

Η τρόικα ανησυχεί, επίσης, για το αν θα εξασφαλιστούν τα έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια για θέσπιση ενιαίου φόρου, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ζητά να διατηρηθεί αυτό το σύστημα είσπραξης και το 2013.

Για επικοινωνιακό παιχνίδι περί δήθεν διαπραγμάτευσης για να καταλήξει σε νέα επώδυνα μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Λάθος και στείρα χαρακτήρισε τη στάση της τρόικας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Ρίαλ. Ζήτησε να υπαρξουν φιλικές και εύλογες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Λόγια του αέρα αποδείχθηκε η περίφημη υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, καθώς μονιμοποιείται πλέον το χαράτσι της ΔΕΗ, σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την διαφωνία της εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ στην εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων το 2013 και τη μετάθεση του ενιαίου φόρου ακινήτων το 2014.

Να διευκολυνθούν άμεσα όλοι οι μικροοφειλέτες του Δημοσίου, ζητά η Χρυσή Αυγή.

Σχετικές ειδήσεις:

Στο στόχαστρο της τρόικας η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και οι επίορκοι

Keywords
Τυχαία Θέματα