Διπλωματικό μπρα ντε φερ για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

07:22 8/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης, σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, σχετικά με την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία, την καλή γειτονία με την Τουρκία και στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της, αλλά θα πρέπει ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των συνθηκών της Λωζάνης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας, επισήμανε από τη Νίσυρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στην προκλητική επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αν η Τουρκία χρησιμοποιήσει τους δυο στρατιωτικούς σαν πιόνια στη διπλωματική σκακιέρα, θα αντιδράσουμε με τρόπο που θα το μετανιώσει, προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, συνέστησε απο τη Ρόδο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πάμε για μια μακρά περιπέτεια και δεν γνωρίζω πότε θα λήξει το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτών, δήλωσε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ενιαίο εθνικό μέτωπο, συμπλήρωσε.

Στην επιτάχυνση της έρευνας που διεξάγει η τουρκική εισαγγελία ώστε να οριστεί το συντομότερο δυνατό τακτική δικάσιμος, επικεντρώνει τις προσπάθειές του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή.

Στην τουρκική Δικαιοσύνη, η οποία – όπως είπε – «θα πράξει τα δέοντα» παρέπεμψε το θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Έβρος: Αγωνιούν κι ελπίζουν οι συγγενείς των δύο στρατιωτικών (video)Προσεκτικές κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα – Νέο μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα