Διολισθαίνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά το ράλι

10:07 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν το πρωί της Τρίτης εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το ράλι του Αυγούστου ήταν υπερβολικό και η προοπτική ενός ενδεχόμενου παγώματος της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα δεν αρκούσε για να απορροφήσει την υπερπροσφορά.

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανέφερε ότι οι πιθανότητες μιας συμφωνίας για πάγωμα της παραγωγής

«ίσως δεν είναι υψηλές» λόγω των διαφωνιών της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν και της αβεβαιότητας αναφορικά με την επιθυμία της Ρωσίας να συμμετάσχει.

Η αμερικανική τράπεζα περιμένει ότι οι τιμές θα ισορροπήσουν μεταξύ 45 και 50 δολάρια το βαρέλι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas τόνισε επίσης σε έκθεσή της ότι η ταχεία εξισορρόπηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου με την προσφορά δεν έγινε πραγματικότητα το 2ο τρίμηνο καθώς η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε και η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο σε ετήσια βάση.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Οκτωβρίου ήταν κάτω 0,57% στα 47,14 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό κέρδιζε 0,51% στα 48,89 δολάρια στις 9:15 π.μ.

Σημειώνεται πως η τιμή του μπρέντ και του αμερικανικού αργού έχουν ανατιμηθεί 18% και άνω από τις αρχές Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα