Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Θερινό Σχολείο του Παν.Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά θερινό σχολείο για φοιτητές από το εξωτερικό. Το σχολείο παρείχε στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι φοιτητές παρακολουθήσαν το μάθημα «Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς», ενώ η εκπαιδευτική εμπειρία βασίστηκε στη φιλοσοφία της επίλυσης προβλημάτων (“Problem Based Learning”). Η συγκεκριμένη παιδαγωγική μέθοδος εστιάζει στην ενεργή εμπλοκή των φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής διαδικασίας. Πρωταρχικός στόχος του μαθήματος ήταν

να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες διάφορες παραμέτρους σχετικές με την ακαδημαϊκή γραφή και να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες διδάχτηκαν μεταξύ άλλων τη σημασία της ακαδημαϊκής γραφής, τη σωστή συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας και το τι συνιστά λογοκλοπή. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα ερευνητικό ερώτημα με θέμα την Κύπρο και να προχωρήσουν στη συγγραφή ερευνητικής εργασίας.

Παράλληλα με τα μαθήματα τους, οι συμμετέχοντες είχαν εμπλακεί και με άλλες δραστηριότητες, που στόχευαν να τους φέρουν σε επαφή με τη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά του νησιού, συλλέγοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για την ερευνητική τους εργασία. Οι δραστηριότητες αυτές περιλάμβαναν εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και σημεία ενδιαφέροντος στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του νησιού από έμπειρους ξεναγούς και επισκέφτηκαν μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα της Κύπρου, με αποτέλεσμα μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Επιπλέον, τα βιωματικά εργαστήρια έδωσαν μια νότα πραγματικής ενεργής μάθησης στην όλη εμπειρία. Στο εργαστήρι αγγειοπλαστικής οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την Κυπριακή τέχνη, δοκίμασαν τις δικές τους ικανότητες στην παραδοσιακή μέθοδο του τροχού αγγειοπλαστικής και έφτιαξαν τα δικά τους παραδοσιακά σουβενίρ. Το σεμινάριο κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας μύησε τους φοιτητές στις Κυπριακές γεύσεις, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρασκευάσουν παραδοσιακά Κυπριακά εδέσματα. Οι φοιτητές συμμετείχαν επίσης σε κυνήγι θησαυρού στην πόλη της Λάρνακας, όπου μίλησαν με ντόπιους για να πάρουν απαντήσεις που αφορούσαν την πόλη και την ιστορία της. Οι συμμετέχοντες έδειξαν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, ενώ απέκτησαν πολλές γνώσεις, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα