Διοικητής Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης: «Έχουμε 7 κλίνες ΜΕΘ, 14 κλίνες covid -19 και plan b εάν χρειαστεί»

19:22 11/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον απολογισμό της 11ημηνης, μέχρι τώρα, θητείας του, πραγματοποίησε, σε ειδική εκδήλωση, ο νέος διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Αναστάσιος Τζανής.

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, του υπεύθυνου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, του δημάρχου της Τρίπολης, Κωνσταντίνου Τζιούμη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιου Κατσή, των μελών της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, και υπευθύνων γιατρών του Ιδρύματος, ο διοικητής του Νοσοκομείου, τόνισε τα εξής:

«Βασικός

μας στόχος, προ της πανδημίας, ήταν ο εξορθολογισμός των δαπανών της δομής, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών. Στις 31 Μαρτίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, όλων των ειδών, ήταν στα 5,9 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι στις 725.300 ευρώ. Μία μείωση της τάξης του 86%. Θέλουμε μέχρι τέλος του χρόνου να πάμε στο 95% τη μείωση».

Στ. Ζορμπαλάς

Συνέχισε ο κ. Τζανής, λέγοντας τα εξής:

«Με το ξέσπασμα της Covid 19, έπρεπε να δράσουμε. Κάναμε τα εξής:

1. Σύσταση επιτροπής αντιμετώπισης της Covid 19
2. Κλείσιμο όλων των εισόδων. Αφήσαμε μόνο μία για ασφάλεια και έλεγχο.
3. Διενέργεια αυστηρών ελέγχων (μπάρες, φυλάκιο με 24ωρη επιτήρηση)
4. Τοποθέτηση 2 ή 3 νοσηλευτών, μόνιμα έξω απ’ το ΤΕΠ, για καθοδήγηση, θερμομέτρηση. Τοποθέτηση isobox για ράπιντ τεστ.
5. Δημιουργία κλινικής covid 19, με 14 κλίνες εξοπλισμένες, στελεχωμένες με προσωπικό.
6. Προμήθεια μηχανήματος μοριακού ελέγχου απ’ την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς επίσης και προμήθεια 1.000 αντιδραστηρίων, αλλά και ενός αναπνευστήρα. Προμήθεια απ΄την Περιφέρεια και μίας ηλεκτρικής κλίνης.
7. Εκπόνηση plan b σε περίπτωση δύσκολων καταστάσεων. Θα έχουμε δηλαδή, 16 ή 17 νέα κρεβάτια για covid 19.

Στ. Ζορμπαλάς

O διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, έδωσε και κάποιους αριθμούς για όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τον ιό.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε όλους αυτούς τους μήνες, 6.320 δείγματα. Τα 491 ήταν ύποπτα, τα 39 θετικά. Διασωληνώθηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς 2, ενώ είχαμε και και 2 θανάτους».

Για τα θέματα ανάπτυξης, ο κ. Τζανής, ανέφερε τα πιο κάτω:΅

«104 προσλήψεις έγιναν. Πρόκειται για ιατρικό-παραιατρικό-νοσηλευτικό-ειδικό προσωπικό. Στο γαστρεντερολογικό έγιναν πολλές επεμβάσεις. Η ΜΕΘ από 4 κλίνες, τώρα έχει 7, άκρως εξοπλισμένες, με έναν επιπλέον ειδικό ιατρό. Έχουμε νέο αξονικό τομογράφο, θέλουμε ωστόσο, έναν επιπλέον ακτινολόγο για να μην έχουμε πρόβλημα με τις εφημερίες. Επίσης, σημαντική είναι και η αξιοποίηση όλων των Κληροδοτημάτων».

Στ. Ζορμπαλάς

Για τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή σε έγκριση, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, είπε τα παρακάτω:

«Πρέπει να αποπερατωθεί το Ψυχιατρικό τμήμα. Μιλάμε για την δυνατότητα να υποδεχθούμε οξέα περιστατικά. Έχουμε ήδη τον εξοπλισμό που κοστίζει 500.000 ευρώ. Ο ιατρο-τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ήδη ενταγμένος στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με προυπολογισμό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ. Αισιοδοξούμε για έγκριση και για δημοπράτηση. Προχωρά και η ενεργειακή αναβάθμιση. Είμαστε λίγο πριν εγκριθεί το έργο που έχει προυπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ. Θα γλιτώνουμε το χρόνο, γύρω στα 600.000 ευρώ για καύσιμα θέρμανσης. Επίσης, υπάρχει και το μεγάλο έργο-όραμα, αυτό της καθ’ ύψος επέκταση του Νοσοκομείου. Η Πελοπόννησος Α.Ε., η αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας, έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης των 260.000 ευρώ».

Κλείνοντας τον απολογισμό, ο διοικητής του Νοσοκομείου, τόνισε το εξής:

» Θέλουμε το Νοσοκομείο να γίνει Πανεπιστημιακό. Ευχαριστούμε αυτούς που κάνουν δωρεές. Συνεχίζουμε».

Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα