Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»

19:41 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που διοργανώθηκαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Τις καλοκαιρινές δράσεις της βιβλιοθήκης συντόνισε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με γενικό τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Η καλοκαιρινή εκστρατεία προκάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν …σημεία και τέρατα, να διασχίσουν σημεία της πόλης, να χρησιμοποιήσουν τα σημεία του ορίζοντα, να μάθουν σήματα Μορς και τέλος να χαράξουν σημεία πάνω στο χάρτη με κοινό σημείο επαφής, τη Βιβλιοθήκη.

Στόχος

των δράσεων ήταν να προάγουν τη δημιουργικότητα, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και φυσικά να αναζωπυρώσουν την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και τη διαδικασία της ανάγνωσης μέσα από το παιχνίδι, τη δραματοποίηση, τον πειραματισμό, τη μουσική και τις κατασκευές. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 39 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν 729 παιδιά από 4 έως 12 ετών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις μας, καθώς και φωτογραφικό υλικό στην παρακάτω διεύθυνση: SONY DSC

Η Βιβλιοθήκη Σερρών ετοιμάζεται δυναμικά για τη χειμερινή της δημιουργική περίοδο με δράσεις, εκδηλώσεις και νέες υπηρεσίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για το νέο πρόγραμμα μέσα από σελίδα της βιβλιοθήκης ή με ένα τηλεφώνημα στο 2321098557.

SONY DSC

Ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλόμοιρος Αν. Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέλη του Συμβουλίου ευχαριστούν όλους τους εθελοντές, εμψυχωτές και βοηθούς που στήριξαν και αγάπησαν την παραπάνω προσπάθεια. Χωρίς τη δική τους προσφορά, τίποτα δε θα ήταν εφικτό.

SONY DSCSONY DSC
Keywords
Τυχαία Θέματα