Πυρκαγιές σε Ηλεία, Αγρίνιο, Αχαϊα – Απειλείται η κοινότητα Άρλας

18:27 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πυρκαγιές ξέσπασαν αργά το μεσημέρι στη βόρεια Ηλεία και στο Αγρίνιο. Γύρω στις 16:30 μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι, στη δυτική Αχαΐα και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά να απειλεί την κοινότητα ‘Αρλα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κοντά στην ‘Αρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια

του χωριού. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Στην Ηλεία φωτιές ξέσπασαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Λίγο μετά τις 15:00 πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη Β. Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα