Δήμος Ζακύνθου: Κόντρα στην ασυδοσία προχωρούν οι παρεμβάσεις

16:53 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μέσα στα χρόνια προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει και δρομολογούμε τη λύση τους είναι η πεζοδρόμηση και ο φωτισμός της κεντρικής και εμπορικής οδού Αλεξάνδρου Ρώμα, της 21ης Μαΐου και της πλατείας Δημοκρατίας (ιστορικό κέντρο), για τα οποία έχουμε συντάξει και ψηφίσει κυκλοφοριακή μελέτη», επισημαίνει ο δήμος Ζακύνθου, υποστηρίζοντας, πως, «δυστυχώς, στο βωμό του δήθεν κέρδους και της ασυδοσίας κανείς δεν σκέφτεται αυτή την πόλη, ώστε να γίνει

περισσότερο ανθρώπινη με προτεραιότητα τους πεζούς πολίτες και τους επισκέπτες μας».

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης προχωράει με τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την οικονομική δυσπραγία του δήμου. Τα προβλήματα της κυκλοφοριακής μελέτης χρονολογούνται πάνω από 20 χρόνια, ενώ για την πλακόστρωση και τον φωτισμό των δρόμων έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ποτέ να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες πεζοδρόμησης και αλλαγής χρήσης των δρόμων».

Όπως αναφέρει, η δημοτική αρχή, «εμείς αυτό τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας για την αλλαγή χρήσης των δρόμων με προεδρικό διάταγμα τον έχουμε ξεκινήσει, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Λυπούμεθα που για τίποτα δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση και που όλοι θέλουν να κατασπαράξουν και να καταστρέψουν τον τόπο μας στο βωμό του προσωπικού και μικροπολιτικού συμφέροντος».

Μάλιστα, ο δημοτική αρχή, ευχαριστεί, όπως με νόημα, επισημαίνει, τα τοπικά ΜΜΕ, που της υπενθυμίζουν «αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και που για όλα αυτά τα σχόλια αποδέκτης είναι ο δήμαρχος, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει κακές νοοτροπίες ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα