Μαγνησία: Ομαλά εξελίσσονται οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

12:09 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομαλά ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Μαγνησίας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και η διαδικασία θα συνεχιστεί ως τις 5 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι η Εφορευτική Επιτροπή θα αποφασίσει τι θα γίνει με την καταμέτρηση των ψήφων, καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι κάλπες από όλη τη Μαγνησία χερσαία και νησιωτική για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Σε όλα τα Δημαρχεία έχει τοποθετηθεί από μια κάλπη, εκτός του Δημαρχείου Βόλου, όπου έχει στηθεί ακόμη μία κάλπη για
τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου όλης της χερσαίας Μαγνησίας και στα νησιά έχουν επίσης στηθεί δύο κάλπες για τους μόνιμους και τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου, δικαίωμα έχουν να ψηφίσουν όλοι οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου και μόνιμοι, συνολικά δηλαδή περίπου 1.300 άτομα από όλο το Νομό.

Σε ότι αφορά το Δήμο Βόλου, δυο είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων, η Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ Μαγνησίας «Απ. Πλαγεράς» και ΔΑΣ ΟΤΑ, ενώ υπάρχει και μια ανεξάρτητη υποψήφια, η κ. Άννα Χατζηγεωργίου.

Από το σύνολο 540 περίπου εργαζομένων του Δήμου Βόλου έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν ως τώρα 100 άτομα. Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στις 19:00 το απόγευμα.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι ένα όργανο που ανήκει στην Περιφέρεια και στο οποίο συμμετέχουν, μετά από εκλογές, δημοτικοί υπάλληλοι, στην επιτροπή που εξετάζει θέματα τα οποία αφορούν δημοτικούς υπαλλήλους όπως μετατάξεις, μεταθέσεις, ποινές κλπ.

Την πενταμελή επιτροπή των υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελούν τρεις διορισμένοι από το κράτος και δύο αιρετοί που εκλέγονται από την εκλογική διαδικασία που σήμερα γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Οι δύο υπάλληλοι είναι από το μόνιμο προσωπικό και ο ένας από τους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, κάτι που ισχύει για όλους τους Δήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα