Τη Νίσυρο και την Τήλο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός

11:29 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Νίσυρο και την Τήλο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται πρωθυπουργός τα δύο αυτά νησιά της Δωδεκανήσου.
Στη Νίσυρο ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει

τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.
Ένα από τα θέματα στα οποία αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός είναι και η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου και ιδίως η προώθηση καινοτόμων προϊόντων του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα, όπως και ο σχεδιασμός πολιτικών που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ελκυστικότητάς του.
Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πιθανόν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, λόγω και της καταγωγής του, από μητέρα, καθώς επίσης και το συμπατριώτη μας Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.
Στο νησί βρίσκονται για να τον υποδεχθούν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αιγαίου.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, θα έχει συνάντηση με τους φορείς στην οποία θα του τεθούν τα προβλήματα των νησιών, ενώ θα επισκεφθεί και τα ιαματικά λουτρά που όπως είναι γνωστό τον Οκτώβριο έχουν ενταχθεί στην Διϋπουργική επιτροπή συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση τους.
Η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός.
«Είναι συμβολική η κίνησή του και θέλει να τιμήσει το νησί που προσέφερε τόση αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» ανέφερε.

Keywords
Αναζητήσεις
ο τσίπρας στην τηλο
Τυχαία Θέματα