Δήμος Κιλελέρ: Εγκαινιάστηκε το έργο υδροδότησης Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων

21:22 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έργο κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων του δήμου Κιλελέρ, συνολικού προϋπολογισμού 1,053 εκ. ευρώ, εγκαινίασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θαν. Νασιακόπουλος.

Το έργο περιελάμβανε αρχικά την αξιοποίηση μιας υδρευτικής γεώτρησης στο Νέο Περιβόλι και την παράλληλη κατάργηση της υδρευτικής γεώτρησης στον οικισμό Κυπαρίσσιας της ΤΚ Μοσχοχωρίου, που τροφοδοτούσε τον υφιστάμενο υδατόπυργο

του οικισμού με νερό που δεν επαρκούσε για τις ανάγκες των κατοίκων των Κυπαρισσίων και του Μοσχοχωρίου.

Τα ολοκληρωμένο έργο που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει:
• Κυκλική διθάλαμη δεξαμενή χωρητικότητας 500 μ3 σε κατάλληλη υψομετρική θέση στην ΤΚ Νέου Περιβολίου, ώστε το νερό να φτάνει στον υδατόπυργο του οικισμού Κυπαρίσσια.
• Καταθλιπτικό αγωγό ύδρευσης που συνδέει την υφιστάμενη γεώτρηση που βρίσκεται στην ΤΚ Περιβολίου στην θέση «Περιστεριώνες» με τη νέα δεξαμενή. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 2.659 μέτρα.
• Μεταφορικό αγωγό ύδρευσης που συνδέει την νέα δεξαμενή με τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού Κυπαρίσσια, συνολικού μήκους 8.300 μέτρων.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέφερε ότι με αρωγό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, «προχωράμε στην πραγματοποίηση της βασικής υπόσχεσης της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες της. Την οριστική επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης σε όλο τον Δήμο. Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα έργο που δίνει λύση στο πρόβλημα που υφίστατο σχετικά με την υδροδότηση των οικισμών Κυπαρισσίων και Μοσχοχωρίου. Σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα άλλα έργα που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται στη φάση τη υλοποίησης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα