Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Καταψηφίσθηκαν προτάσεις του Δημάρχου

13:33 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και στην καταψήφιση δύο προτάσεων του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού για την δημιουργία μόνιμου χώρου-εκθετηρίου τοπικών προϊόντων και την παραμονή της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία που την είχε αναλάβει, προχώρησε κατά πλειοψηφία στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού.

Ως συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης -η οποία λόγω εντάσεων και επεισοδίων είχε διακοπεί- η συνεδρίαση

του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ψήφισε τελικά την αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, παρότι έχει χαθεί η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, λόγω διαφοροποίησης συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου.

«Δεν γινόταν να μην ψηφισθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, γιατί θα είχαμε άλλες εξελίξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ωστόσο, απέρριψε δύο βασικές προτάσεις του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, εκ των οποίων η μία αφορούσε την δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου τοπικών προϊόντων με δύο τουλάχιστον εκθέσεις ετησίως, στο ονομαζόμενο ως «τούρκικο σχολείο» που βρίσκεται λίγο έξω από τα Σέρβια.

Το «τούρκικο σχολείο» στα Σέρβια Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού τόνισε ότι «η πρόταση περιελάμβανε την δημοπράτηση του ισόγειου του αναξιοποίητου σχολείου που εκτείνεται συνολικά σε περίπου 1000 τ.μ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μόνιμος καθημερινός χώρος έκθεσης τοπικών προίόντων, όπου οι παραγωγοί θα εκθέτουν νωπά ή και μεταποιημένα προϊόντα και παράλληλα σε συνεργασία με το σωματείο γουνοποιών θα λειτουργεί έκθεση γούνας και θα γίνεται επίδειξη μόδας».

Αναφερόμενος στην καταψήφιση αυτή ,ο κ. Κοσματόπουλος την απέδωσε στην μόνιμη άρνηση της αντιπολίτευσης και των διαφοροποιηθέντων συμβούλων του και σημείωσε ότι «στον χώρο αυτό πραγματοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια, η ετήσια έκθεση τοπικών προϊόντων της περιοχής»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα