Δημιούργησαν ενιαίο μητρώο αναδόχων γονέων

10:27 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης υποστηρίζει το θεσμό της αναδοχής και για τον σκοπό αυτό δημιούργησε το Ενιαίο Μητρώο Αναδόχων Γονέων. Το μητρώο περιλαμβάνει ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται για την αναδοχή ανήλικων παιδιών από όλη την Περιφέρεια του νησιού.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τα Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης,

προχώρησε επιπροσθέτως στην δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για την Αναδοχή με σκοπό γενικά την προαγωγή του θεσμού της Αναδοχής.
Ειδικότερα, επιδιώκει την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αναδόχων γονέων για την μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη φιλοξενία παιδιών, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε κρίση, παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή με προβλήματα υγείας και παιδιών που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας.
Κυρίαρχος στόχος είναι η αποτροπή της ιδρυματοποίησης των παιδιών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Αναδοχής και η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων Φορέων για την αποκατάσταση των παιδιών.Για περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό σύνδεσμο για την Αναδοχή
Keywords
Τυχαία Θέματα