Δημιούργησαν δημοτικό ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης

11:06 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημιούργησε και λειτουργεί ο δήμος Ηρακλείου, αξιοποιώντας δωρεές νομικών και φυσικών προσώπων, ώστε να προσφέρει άμεση στήριξη σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η οικονομική βοήθεια θα δίνεται μετά από αιτιολογημένη έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου.
Το Ταμείο λειτουργεί υπό τη μορφή ειδικού λογαριασμού (Τράπεζα EUROBANK: Αρ. Λογαριασμού: 0026-0330-12-0101364784, IBAN: GR7602603300000120101364784), τη διαχείρισή του έχει η-ορισθείσα από το Δημοτικό

Συμβούλιο-διαπαραταξιακή διοικούσα επιτροπή, ενώ οι πόροι του είναι από δωρεές Φυσικών ή Νομικών Προσώπων, έσοδα από εκδηλώσεις κοινωνικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή από πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου.
Οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ταμείου, για την οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων είναι οι παρακάτω:
• Εντοπιότητα: Δημότες Ηρακλείου ή και κάτοικοι, που διαμένουν στα όρια του Δήμου Ηρακλείου και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα, μοναχικά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας με συνοδά κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άτομα και οικογένειες που απειλούνται από συνθήκες της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Εργασία- ασφάλιση: Η επαγγελματική κατάσταση του ατόμου και των μελών της άμεσης οικογένειας (μερική-περιστασιακή απασχόληση, ανεργία, μη ασφάλιση, σύνταξη).
• Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση: Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του αιτούντος (άπορος, ενοικιαζόμενη ή ιδιόκτητη κατοικία, φιλοξενία κ.λ.π.) και της άμεσης οικογένειας που ορίζεται ως η σύζυγός και οι ανιόντες και κατιόντες μέχρι α’ βαθμό.
• Κατάσταση της υγείας: Παθολογικά προβλήματα, διαταραχές ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε προγράμματα απεξάρτησης, άτομα με αναπηρία προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα.
• Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Πολίτες που αντιμετωπίζουν έκτακτη και σοβαρή ανάγκη εξ αιτίας σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας, καταστροφή περιουσίας από εγκληματική ενέργεια κ.λ.π. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βοήθεια μπορεί να είναι και σε είδη διαβίωσης και πρώτης ανάγκης, εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα