Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-1-2018

10:00 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
O Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης συναντήθηκε με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο
«Μας ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξουμε την παραγωγικότητα και τις Μικρό Μεσαίες Επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε.) της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης και όχι όλες να επικεντρώνονται στην Αττική.» τόνισε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε χθες ο Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου έχοντας συνάντησή με τον Περιφερειάρχη Αν. Μ. Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη.

Κατά τη διάρκεια

των επισκέψεων του σε Βιομηχανικές Μονάδες της ΒΙΠΕ Κομοτηνής τέθηκε το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας, της πάταξης του παραεμπορίου, της αναβάθμισης των τελωνείων και των μεταφορών γενικότερα, της στήριξης της επιχειρηματικότητας. «Οι δυνατότητες της ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα, ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης, ο σιδηρόδρομος, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Περιφέρειας είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης.» τόνισε ο Υπουργός.

Ομιλία για τις αλλαγές του Καλλικράτη
Εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Οι επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη» και ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστα Πουλάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή στις επτά το απόγευμα. Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πολιτική Ανατροπή», κα Ελένη Λαφτσή.

Περιφέρεια
Συγκρότηση συμβουλευτικού οργάνου διαχείρισης προορισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ
Ένα συμβουλευτικό όργανο διαχείρισης προορισμού συγκροτεί η Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα ενδεκαμελές σώμα διετούς θητείας το οποίο ορίζεται από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ με συντονιστή τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενός εκπροσώπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού της Περιφέρειας. Το όργανο θα έχει συμβουλευτικό ρόλο ως προς τη στρατηγική υλοποίησης της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και θα συμβάλλει στην παρακολούθηση των τουριστικών της δράσεων. Ταυτόχρονα, θα διερευνήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (DMO).

Ημερήσια επίσκεψη στην 27η AGROTICA για τους Αγρότες της ΠΕ Ροδόπης
Δωρεάν ημερήσια επίσκεψη, για γεωργούς και κτηνοτρόφους διοργνώνουν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην 27η AGROTICA, την μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης. Η αποστολή, ενδεικτικά, θα συμμετέχει: 1. Εκδήλωση για τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 – Σχέδια Βελτίωσης. 2. Εκδήλωση για την δράση 10.1.4 – Νιτρορύπανση 3. Εκδήλωση για τις Ομάδες Παραγωγών, Συνεργασία, Μέτρο 9 και 16 4. Ρομποτική και ψηφιακή διαχείριση στην αγροτική παραγωγή iBO/EKETA (Τομέας 11, Περίπτερο 1). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός μεν να παρακολουθήσουν δράσεις επίδειξης του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου, και αφετέρου να ενημερωθούν από το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του για τα οφέλη της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών της ρομποτικής και της ψηφιακής διαχείρισης στην αγροτική παραγωγή. 5. Test Drive αγροτικού επαγγελματικού αυτοκινήτου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (οδηγήσουν), σε ειδικά διαμορφωμένη 4Χ4 διαδρομή αγροτικά αυτοκίνητα. Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25310 82055 (ώρες 10:00 – 14:00), στο 25313 50130 και στο 6988590985, έως Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου από την Νομαρχία (κτήριο Π.Ε. Ροδόπης) και ώρα 07:30. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει στην 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη από τις 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ θα δώσει το παρών για δεύτερη φορά παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τόσο τα Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του όσο και τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων. Τo περίπτερο του ΔΠΘ βρίσκεται στο pavillion 2 στο α. όροφο stant 52. Κατά την φετινή διοργάνωση, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΕΡΓΑ LIFE»

Βουλή
Ερώτηση για τους νέους αγρότες
Αδικία συντελείται εις βάρος της ΠΑΜ-Θ από την κατανομή του ποσοστού της υπερ-δέσμευσης για το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών υποστηρίζει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Αχμέτ Ιλχάν. Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη εγκρίθηκε συνολικό ποσό περίπου 23,4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συνολικής δαπάνης 29,5 εκατομμυρίων που υπολογίζεται ότι απαιτούνταν για να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα υποστηρίζει ο βουλευτής της Ροδόπης . Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι πόροι των προγραμμάτων από το υπουργείο στις διάφορες Περιφέρειες της χώρας;

Ερώτηση στη Βουλή για προσλήψεις αναπληρωτών
Ερώτηση για τις προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ73 για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν σημειώνοντας πως « φέτος υπήρξαν εμφανώς μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εργασίας τουλάχιστον 15 μακροχρόνιοι αναπληρωτές τους συγκεκριμένου κλάδου.»

Οικονομία
Εκπτώσεις: Ευκαιρίες για αγορές
Περισσότεροι είναι αυτοί που κοιτάζουν τις βιτρίνες, συγκρίνουν τις τιμές, ψάχνουν για ευκαιρίες και λιγότεροι εκείνοι οι οποίοι μπαίνουν στα καταστήματα κάνοντας αγορές. Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και η αγορά της Κομοτηνής έχει, όπως οι άνθρωποί της δηλώνουν, ευκαιρίες για όλα τα βαλάντια. «Είναι αρκετά καλή η κίνηση που σημειώνεται, ωστόσο, θα μπορούσε και καλύτερα.» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ο κ. Γιώργος Κασσάπης σπεύδοντας να σημειώσει, όμως, πως πολλοί συνάδελφοί του κάνουν λόγο για πεσμένη κίνηση σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα.

Πρωτογενής Τομέας
Στη διαμαρτυρία – συλλαλητήριο της 1ης Φεβρουαρίου ημέρα διοργάνωσης των εγκαινίων της Έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν αγρότες της Ροδόπης.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
The Kid
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής διοργανώνει την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας βουβού κινηματογράφου του Charlie Chaplin THE KID την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις επτά το απόγευμα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.

Αρχιτεκτονική και διακόσμηση από τον 18ο στον 20ό αιώνα
Εκδήλωση με θέμα: «Αρχιτεκτονική και διακόσμηση από τον 18ο στον 20ό αιώνα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, επί της οδού Σαμοθράκης 12.

Το Θρακικό θέατρο Σκιών στην Αθήνα
Διήμερο παραστάσεων στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη. Θα παρουσιάσουν τα έργα: «Ορφέας από τη γη της Θράκης στη γη των ίσκιων» και ο «Ο Τρομάρας του Γιώργου Βιζυηνού».

Αστυνομικό δελτίο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για άλλη μία χρονιά, η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. – Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στο προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κομοτηνής.

Αθλητικά

Βράβευση ξανθιώτη αθλητή
Η βράβευση του Μάνθου Βαλσαμίδη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασία Αναρρίχησης ως καλύτερος αθλητής της Αγωνιστικής Αναρρίχησης για το 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στην γειτονική Ξάνθη.

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και πρόσκαιρα στο αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα Βόρεια.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, test drive, βιπε, αμθ, συμμετοχή, agrotica, europe, εταιρεία, δραση, test, drive, θεσσαλονικη, δπθ, βουλη, σχολεια, εκπτωσεις, θεατρο, αθηνα, ξανθη, καιρος, αιγαιο, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, μετρο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, agrotica, ελενη, αναπληρωτες, διακοσμηση, δημοκριτειο, το θεμα, αιτηση, αιμοδοσια, αυτοκινητα, δπθ, ημερησια, θεμα, θρακη, περιοδος, προγραμμα, ωρα, test, αγορα, αγροτικη, αμθ, ατζεντα, αττικη, αχμετ, βιπε, βορεια, βρισκεται, γινει, δυνατοτητα, δωσει, εθελοντικη αιμοδοσια, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκθεση, εβδομαδα, εργα, εξελιξη, επτα, επιτυχια, εσωτερικων, εταιρεία, ετη, θεατρο σκιων, κινηση, λογο, μακεδονια, μικρο, νομαρχια, ορειβασια, πεμπτη, προγραμματα, προσληψεις, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σωμα, σχεδια, τμημα, φορα, ψηφιακη, ωρες, αγορες, δημητρης, drive, europe, helexpo, υπουργειο, κυριακη, ομαδες, test drive, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα