Δήμαρχος Λέσβου για προσφυγικό: «Ήρθε η ώρα των αποφάσεων»

13:55 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού.

«Υπάρχει ένα βάρος στις πλάτες των νησιών μας το οποίο είναι ασήκωτο. Θα πρέπει να συνεργαστούν

και να βοηθήσουν όλοι μαζί ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε πολύ πιο εύκολα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. Θα πρέπει να ληφθούν οι σωστές πολιτικές. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού, τις έχουμε καταθέσει και θα πρέπει το ίδιο να πράξουν όλοι οι φορείς. Θα πρέπει στη σύσκεψη της Δευτέρα όλοι να τοποθετηθούμε με ευθύνη. Οι περιγραφές των προβλημάτων έχουν τελειώσει. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια συμφωνία που καταστρέφει κάποιες περιοχές» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην δημιουργία δικτύου Ευρωπαϊκών Δήμων που θα δώσουν το παράδειγμα και την πρόταση προς τις Κυβερνήσεις τους ώστε να βοηθήσουν και εκείνες στην αντιμετώπιση του προβλήματος. «Οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις είναι κατώτερες των περιστάσεων, δεν στέκονται αλληλέγγυα και δεν συνεργάζονται με τη χώρα μας με αποτέλεσμα να πέφτει όλο το βάρος πάνω μας και να μας οδηγούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο» τόνισε ο κ. Γαληνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα