Δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Ικαρία

21:05 21/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη κατά την διάρκεια της χθεσινής (20/5) εκδήλωσης εγκαινίων των Συστημάτων Αξονικού Τομογράφου και Υπερήχων του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείο: «..αναλογιστείτε, τι παραλάβαμε τον Οκτώβρη του 2015 και ποια είναι η κατάσταση σήμερα;…έγινε μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος με 1η μεγάλη αλλαγή το χρέος που είχαν τα Νοσοκομεία της χώρας στις 31/12/14 το οποίο ήταν 735 εκατ. ευρώ και στις 31/12/18 είχαμε

πλεόνασμα 260 εκατ. ευρώ..2ον παραλάβαμε ένα υγειονομικό σύστημα στο οποίο 2.300.000 πολίτες, τους είχε (λόγω απώλειας της εργασίας τους) απαγορευτεί πρακτικά η πρόσβαση στα Νοσοκομεία, με το παράλληλο πρόγραμμα τους δώσαμε ελεύθερη πρόσβαση με ένα ίσως από τα πιο αριστερά νομοθετήματα στον κόσμο…το Νοσοκομείο Ικαρίας το 2015 είχε ταμειακό απόθεμα 215.000 ευρώ και το 2018 είχε 2.000.000 ευρώ….πολύ ενδιαφέρον έχει η πρόταση για το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης στα Θέρμα όπου χρειάζεται μια στοιχειοθέτηση, μια επεξεργασία με βάση και τον νόμο της κ. Κουντουρά για τον ιαματικό τουρισμό…. δεσμεύομαι και για την μελλοντική κτιριακή ανακαίνιση στους χώρους του Νοσοκομείου…… η σημερινή ημέρα, με τα εγκαίνια του αξονικού, με το ότι προχωρούν οι εργασίες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αποδεικνύουν τις επιλογές μας να στηρίξουμε την δημόσια περίθαλψη στον χώρο του Αιγαίου, αναπτύσσοντας υποδομές, ανοίγοντας νέα τμήματα σε όλες τις υγειονομικές μονάδες, από την Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο…πάντα υπάρχει το καλύτερο στην ζωή και θα παλεύουμε να το έχουμε στα νησιά μας… τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ είμαστε όλοι εδώ για να δίνουμε λύσεις …».
Ο βουλευτής του νομού Σάμου Δ. Σεβαστάκης, συνεργάστηκε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, με κατοίκους, φορείς και συλλόγους, στήριξε συστηματικά την προσπάθεια που σήμερα κάνει γεγονός την απόκτηση του Αξονικού Τομογράφου στην Ικαρία.
Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Υ. Ευδήλου και ουσιαστική συζήτηση με το ιατρικό προσωπικό, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ακόμα πιο ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. Ευδήλου και τόνισε: «Τα δύο αυτά μεγάλα και σημαντικά έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο της Ικαρίας αποτελούν και την απόδειξη πώς η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την ελληνική περιφέρεια».

The post Δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Ικαρία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα