Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για ευρωπαϊκό νότο πλην Ελλάδας

17:02 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερη προσοχή στην Ιταλία, όπου οι τράπεζες έχουν «κόκκινα» δάνεια 350 δις ευρώ και τα ποσοστά του χρέους αυξάνονται, συνέστησε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προειδοποιώντας ότι «πρέπει όλοι να σέβονται τους κανόνες της τραπεζικής ένωσης για το πότε μπορεί να γίνει διάσωση μιας τράπεζας».

Προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

κάλεσε ευθέως τους τραπεζίτες «να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα τους», απαντώντας προφανώς, στο αίτημα της Deutsche Bank να συσταθεί ταμείο διάσωσης 150 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, που συνολικά αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2 τρις ευρώ.

Σχετικά με το θέμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που θα απασχολήσει το αυριανό Ecofin, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «οι δύο χώρες έχουν παρεκκλίνει από τη διόρθωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους και δεν έκαναν ό,τι είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Υπενθύμισε πάντως, ότι οι κυρώσεις πρέπει να αποφασιστούν εντός 20 ημερών και μετά εντός δύο μηνών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα