“Δίκτυο Πολιτών Χίου”: Ζητά να συζητηθεί το αίτημα της κοινότητας Βολισσού για το βιολογικό

15:02 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Η φωνή της Βολισσού πρέπει να μετρήσει”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Χίου” ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου να συζητήσει το αίτημα της “Λαϊκής Συνέλευσης” του χωριού της Βορειοδυτικής Χίου για το σημείο που προτείνει να γίνει ο βιολογικός καθαρισμός. Η πρόταση της συνέλευσης έρχεται σε αντίθεση με αυτή που έχει επιλέξει το Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και αποχέτευσης νήσου Χίου (ΔΕΥΑΝΧ).

“Η βούληση των κατοίκων της Βολισσού για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, έτσι όπως

αυτή τεκμηριώθηκε και εκφράστηκε τόσο από το τοπικό της συμβούλιο όσο και από την Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της , επιβάλλεται να έχει την στήριξη και τον σεβασμό όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου”, σημειώνει o επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Στάθης και συνεχίζει: “Πρέπει να υπενθυμίσουμε στη Διοίκηση και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ ότι όσο ή επιχείρηση παραμένει Δημοτική, το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού αυτό τους ορίζει, έχει λόγο στις αποφάσεις τους… Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υποχρεούται να δώσει βήμα στο εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο της Βολισσού να μιλήσει. Υποχρεούται επίσης να πάρει ξεκάθαρα την θέση του για εν λόγω ζήτημα. Στις δημοκρατίες οι πολίτες έχουν φωνή κι ακούγεται. Η δημοκρατική ευαισθησία αποδεικνύεται με την δημοκρατική λήψη αποφάσεων”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Χίου.

The post “Δίκτυο Πολιτών Χίου”: Ζητά να συζητηθεί το αίτημα της κοινότητας Βολισσού για το βιολογικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα