Δίκτυο αποχέτευσης αποκτούν το Στόμιο και η Αμαλιάπολη

18:37 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα πλέον βασικά έργα υποδομής, το δίκτυο αποχέτευσης, αποκτούν δύο παραθαλάσσιοι οικισμοί, παραδοσιακά παραθεριστικά θέρετρα με δυναμική παρουσία στο τουριστικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας: το Στόμιο στον Δήμο Αγιάς της ΠΕ Λάρισας και η Αμαλιάπολη της Δ.Ε. Σούρπης του Δήμου Αλμυρού στην ΠΕ Μαγνησίας.

Στους δύο οικισμούς πρόκειται να κατασκευαστούν δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας

2014-20. Τα δύο έργα υποβλήθηκαν στον 1ο κύκλο της Πρόσκλησης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 με τίτλο «Επεξεργασία λυμάτων σε ζώνες πόσιμου νερού, οικολογικά ευαίσθητες και τουριστικές περιοχές με ισοδύναμο πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους», αξιολογήθηκαν θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας κι εντάσσονται στο ΠΕΠ με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.

«Πρόκειται για έργα ώριμα, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές και μπορούν να προκηρυχθούν αμέσως», δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός επαναβεβαιώνοντας ότι οι επενδύσεις στις υποδομές αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της περιφέρειας.
«Πρόκειται για έργα ζωής, έργα που «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες κι έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων και των παραθεριστών στην Αμαλιάπολη και το Στόμιο, δύο παραδοσιακά θέρετρα της Θεσσαλίας με δυναμική παρουσία στο τουριστικό γίγνεσθαι», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έργα που αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής και το τουριστικό προϊόν και βελτιώνουν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».
Με την ευκαιρία της θετικής αξιολόγησης των δύο έργων για ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 και καθώς οι πόροι του περιφερειακού προγράμματος είναι πεπερασμένοι, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τονίζει ότι ανάλογα έργα μπορούν να προωθηθούν για ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα