Δικαστικές περιπέτειες για τη ΒΙΟΜΕ – Σύσκεψη αλληλεγγύης στην Αθήνα

19:47 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιμέτωποι με δικαστικές περιπέτειες βρίσκονται οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές\τριες των κοινωνικών κινημάτων σε σύσκεψη ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και διερεύνησης κοινών δράσεων. Στο κάλεσμα γίνεται λόγος για «την αντιμετώπιση της προσπάθειας ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων της».

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, 19:00, στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου,

στην πλατεία Εξαρχείων.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στο blog των εργαζομένων) αναφέρουν μεταξύ άλλων πως: «Η δικαίωση του αγώνα μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο από την αγωνιζόμενη και αλληλέγγυα κοινωνία μπορεί να έρθει.

Από όλους και όλες που όλα αυτά τα χρόνια βαδίζουμε μαζί στις απεργίες, τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις, ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής ερημοποίησης. Από όλες και όλους που όλα αυτά τα χρόνια οικοδομούμε μαζί σχέσεις και δομές μιας άλλης οικονομίας, συνεργατικής, αυτοδιευθυνόμενης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και προσανατολισμένης στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι στο κέρδος των ιδιωτών.

Από όλους και όλες που όλα αυτά τα χρόνια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουμε υφάνει ένα πυκνό και θερμό δίκτυο αλληλεγγύης ικανό να εξασφαλίζει την επιβίωση πέρα από την αγορά και το κράτος. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και τη νέα πρόκληση, όπως μαζί ματαιώσαμε τους πλειστηριασμούς, μαζί υπερασπιστήκαμε και προστατεύσαμε την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, μαζί εξασφαλίσαμε τη διάθεση των προϊόντων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα