Διήμερη γιορτή κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα Τρίκαλα

16:36 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων συνεχίζεται και φέτος στο πάρκο Ματσόπουλου. Από την πρώτη διοργάνωση το Φεστιβάλ κατάφερε να γίνει η μεγάλη συνάντηση του αντιρατσιστικού – αντιφασιστικού κινήματος, μία γιορτή ζωής και ενότητας μέσα από το διαφορετικό.

Σήμερα το μεσημέρι τρία μέλη της Αντιρατσιστικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα, η κ. Στέλλα Φώλια και οι κ. Χρήστος Αυγέρος και Χρήστος Πρεκατές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα, στο πολιτικό πλαίσιο του Φεστιβάλ καθώς και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το διήμερο της 15ης και

16ης Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου καθώς και στις δράσεις που θα γίνουν για παιδιά.

Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το προσφυγικό, σε συγκυρίες που αυτό διογκώνεται. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Πρεκατές, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικοί ανταγωνισμοί των ισχυρών δημιουργούν τους πολέμους και την οικονομική εξαθλίωση των λαών και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. «Παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι, – σημείωσε – που κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες του πολέμου, να γλιτώσουν από τα νερά της Μεσογείου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας και τους πετάνε κυριολεκτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που τα βαφτίζουν «κέντρα φιλοξενίας», με τις τραγικές καθυστερήσεις στο άσυλο, με τη ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία, ενώ στην ουσία η συμφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο την προστασία του πρόσφυγα».

Στην ανάγκη να παραμεριστούν τα ξενοφοβικά σύνδρομα τμημάτων της κοινωνίας και να υποδεχθούμε όλοι τους πρόσφυγες στάθηκε η κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα