Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα και στους Δελφούς

18:27 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος διοργανώνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ). Θέμα του Διεθνούς Εργαστηρίου είναι η δραματοποίηση μιας σύνθεσης επιλεγμένων χωρίων από τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ).

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που το ΙΜΚ

και το ΚΕΔΡΑ που υλοποιούν με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναπτύσσοντας, εδώ και 1 χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Το εργαστήριο διευθύνει ο καθηγητής και σκηνοθέτης Γιάγκος Ανδρεάδης με εκλεκτή ομάδα συντελεστών (Φάνης Καφούσιας, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Πέπη Ρηγοπούλου, Γιάννης Τράντας κ.ά.).

Οι πρόβες διεξάγονται σε καθημερινή βάση και σε απογευματινές ώρες στο ΙΜΚ.

Οι ανοιχτές παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί να δοθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, και αλλού.

Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών / European Cultural Centre of Delphi
Keywords
Τυχαία Θέματα