Διεκόπησαν και πάλι οι εργασίες στο σταθμό του Μετρό στην Αγίας Σοφίας

13:37 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκ νέου διεκόπησαν οι εργασίες στο σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας, όπου εντοπίστηκε υδράργυρος, μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες εντόπισαν μια μικρή ποσότητα 10 με 15 σφαιριδίων υδραργύρου στη βόρεια πρόσβαση του σταθμού, από την κάτω μεριά της πεζογέφυρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κωνσταντίνος Αργυράκης, η κινητοποίηση της Αττικό Μετρό

ήταν άμεση, με το κλείσιμο του συγκεκριμένου σκάμματος, ώστε να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως έγινε και το 2012 στο σταθμό της Βενιζέλου, όταν και εκεί είχε εντοπιστεί υδράργυρος.

Από εδώ και πέρα διενεργούνται εξετάσεις στους εργαζομένους, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένεται συνεργείο καθαρισμού, προκειμένου να απολυμάνει το χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυράκη, οι μετρήσεις του αέρα έδειξαν ύπαρξη υδραργύρου λίγο παραπάνω από το κανονικό, χωρίς, ωστόσο, αυτό να θεωρείται κάτι το ανησυχητικό.

Το σκάμμα θα παραμείνει κλειστό για περίπου δύο εβδομάδες, μέχρι δηλαδή να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των εργαζομένων.

Η ύπαρξη υδραργύρου, όπως και στην περίπτωση του σταθμού της Βενιζέλου, οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, αφού κατά την αρχαιότητα στο σημείο υπήρχαν εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας, όπου γινόταν χρήση υδραργύρου, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός των πολύτιμων μετάλλων από τα υπόλοιπα μέταλλα και ορυκτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα