Δανειακή σύμβαση ύψους 6,5 εκατ. με τη «Ναυτεμπορική» κατήγγειλε η Eurobank

13:37 9/6/2017 - Πηγή: Protagon

Αλλη μία δημοσιογραφική εταιρεία εισέρχεται σε δραματική φάση, μετά τον ΔΟΛ που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις εδώ και μήνες και ύστερα από την εταιρεία «Πήγασος» που φέρεται να οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση.

Πρόκειται για την εταιρεία «Ναυτεμπορική – Π. Αναστασιάδης και ΣΙΑ

ΑΕ». Οπως ανακοίνωσε η εφημερίδα την Παρασκευή, η Eurobank κατήγγειλε δανειακή σύμβαση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ της εταιρείας, καλώντας την να καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.

«Η εταιρεία Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ-Π.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η «Εταιρεία») κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005, της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα EUROBANK ERGASIAS ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως», αναφέρει η ανακοίνωση της εφημερίδας.

«Η εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, η Εθνική Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε στην καταγγελία του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της «Πήγασος Εκδοτική» ύψους σχεδόν 80 εκατ. ευρώ.

Η καταγγελία ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς στις αρχές του Ιουνίου, η τράπεζα είχε αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στην εταιρεία.

Με την καταγγελία αυτή που επιδόθηκε στην «Πήγασος Εκδοτική» από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με την ιδιότητά της ως εκπροσώπου των ομολογιούχων, καθίστανται αμέσως ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές ύψους 77,86 εκατ. ευρώ.

The post Δανειακή σύμβαση ύψους 6,5 εκατ. με τη «Ναυτεμπορική» κατήγγειλε η Eurobank appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα