Διεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης: Προσοχή στους διαδικτυακούς απατεώνες

15:08 13/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές μας συναλλαγές . Παρά τις συνεχείς συστάσεις σημειώνονται  συνεχώς ηλεκτρονικές απάτες με τους απατεώνες να εφευρίσκουν διάφορα πιστευτά σενάρια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και εξαπατούν ακόμα και ψυλλιασμένους καταναλωτές.

Η διεύθυνση ασφάλειας Μυτιλήνης ταυτοποίησε τρεις δράστες για ηλεκτρονική απάτη σε βάρος 45χρονου Μυτιληνιού: Πριν από τρεις μήνες , σε διαδικτυακή και τηλεφωνικές, επικοινωνίες που είχαν , κατάφεραν

να πείσουν τον 45χρονο, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, να καταθέσει συνολικά, το χρηματικό ποσό των 14.742 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, στο πλαίσιο αγοραπωλησίας φορτηγού οχήματος, μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η αστυνομία ταυτοποίησε τα άτομα στα οποία ανήκει ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα και σε ποιούς ανήκουν οι τηλεφωνικές συνδέσεις απ΄όπου έγινε η επικοινωνία.

Επίσης  ο πρόεδρος της ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος , κοινοποίησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ότι επιτήδειοι κατάφεραν να τον ξεγελάσουν και να του αποσπάσουν σεβαστό χρηματικό ποσό, πάλι μέσω αγγελίας .

The post Διεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης: Προσοχή στους διαδικτυακούς απατεώνες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα