Διδυμότειχο: Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Χρήστου Χατζόπουλου, ο ενταφιασμός των λειψάνων του, μετά από 42 χρόνια

19:34 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εξόδιος ακολουθία των ταυτοποιημένων λειψάνων του έφεδρου Ανθυπασπιστή Χρήστου Χατζόπουλου, θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο.
Ο Χρήστος Χατζόπουλος γεννήθηκε στο Ελαφοχώρι το 1952 και σε ηλικία 22 ετών, τον Απρίλιο του 1974 κατατάχθηκε στο Σώμα Καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο. Λίγους μήνες αργότερα, στις 22 Ιουλίου , το αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας «ΝΟΡΑΤΛΑΣ», στο οποίο επέβαινε με άλλους καταδρομείς και συμμετείχε

στην επιχείρησΗ «ΝΙΚΗ 4″, καταρρίφθηκε στην Κύπρο, όπου στάλθηκε μετά από την τουρκική εισβολή. Τα λείψανα του Χρήστου Χατζόπουλου θα μεταφερθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά από 42 χρόνια, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 7 του μήνα. «Η απότιση φόρου τιµής αποτελεί ηθική υποχρέωση και είναι το ελάχιστο χρέος που οφείλουµε σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στο πεδίο της µάχης, για την ελευθερία της πατρίδας» αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η 16η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα