Διαξιφισμοί κυβέρνησης –αντιπολίτευσης για την οικονομία

09:27 16/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την οικονομία, μέσω δηλώσεων στον κυριακάτικο Τύπο.

«Ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές έχει ανοίξει», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εφημερίδα «Documento», σημειώνοντας παράλληλα πως «η πρόταση της Κομισιόν για έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, επικυρώνει την ανάκαμψη όλων των θεμελιακών μεγεθών».

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αποκλιμάκωση της ανεργίας», επικαλείται η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου,

στη «REAL NEWS».

Από την πλευρά του, μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κάνει λόγο για «αναγκαία πολιτική αλλαγή που τη ζητά ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας», τονίζοντας ότι «όποιος το αμφιβάλλει δεν έχει παρά να περπατήσει μια βόλτα στα μαγαζιά και τις γειτονιές της Αθήνας».

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί μέσω της ίδιας εφημερίδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει λόγω της αυξημένης κοινωνικής δυσαρέσκειας και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το πιθανότερο εντός του `18».

«Όποιος επιδιώκει πραγματικά εναλλακτικά ανατρεπτικά σχέδια θα τα βρει μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», σημειώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Τα θετικά μεγέθη της οικονομίας δεν αποτελούν έργο της κυβέρνησης, αλλά των πολιτών που συνεχίζουν να προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες», επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην «Επένδυση».

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα