Διάβαση Πεζών : Συστράτευση όλων για τα στρατόπεδα

14:25 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλία για την δημιουργία κοινωνικού μετώπου διεκδίκησης των στρατοπέδων ως τμήματα των ελεύθερων δημοσίων εκτάσεων, το οποίο μέτωπο θα μπορούσε να έχει ένα διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα παρέμβασης στις πολιτικές επιλογές των μελλοντικών δημοτικών αρχών στα ζητήματα υπεράσπισης των δημοσίων χώρων, αναλαμβάνει η Διάβαση Πεζών, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Δημήτρης Γιαννακίδης, ο οποίος κάλεσε όσους συμμερίζονται τις αγωνίες της παράταξης να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους στον κοινό αυτό σκοπό.

Όπως

επισήμανε ο κ. Γιαννακίδης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες διεκδικώντας σήμερα ολόκληρη την έκταση του πρώην στρατοπέδου ΕΜΜ. ΠΑΠΑ , ακόμη και αυτής της έκτασης των 40 στρεμμάτων που ανήκουν στον Δήμο Σερρών. Απομένουν μερικές «νομικές εκκρεμότητες» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης και να βγει στο σφυρί το ΕΜΜ. ΠΑΠΑ.

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή λοιπόν, που ο κίνδυνος απώλειας των στρατοπέδων είναι πλέον ορατός, αντί η δημοτική αρχή του κ. Πέτρου Αγγελίδη, να προετοιμάζεται για τη νομική υπεράσπιση της κεκτημένης ιδιοκτησίας του Δήμου που θα εκδικασθεί σε λίγες μέρες εμμένει στο κλείσιμο της αρχικής συμφωνίας αναζητώντας συμπαραστάτες και συνένοχους στους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επεσήμανε ο κ. Γιαννακίδης και κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, τους βουλευτές, τους προσφυγικούς συλλόγους και όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς και τοπικούς φορείς και παράγοντες του νομού, να αρνηθούν να συναινέσουν στο κάλεσμα για στήριξη «των δήθεν συμφωνηθέντων», αφού αυτά εξυπηρετούν μόνον τα σχέδια του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και την «υστεροφημία» του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα