Κέρκυρα: Πολιτιστικές εκδηλώσεις

14:11 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

• Επιστρέφει από αύριο ο κινηματογράφος Ορφέας μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα με δύο ταινίες. Πρόκειται για την παιδική κινούμενων σχεδίων, με τίτλο «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΤΟΥΣΑ», η οποία θα προβάλλεται καθημερινά στις 19:30 και μια περιπέτεια μυστηρίου με τίτλο «ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» που θα προβάλλεται καθημερινά στις 10.00 το βράδυ.
• Ξεκίνησε χθες το 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα

από τις 23-25 Αυγούστου. Το φετινό Φεστιβάλ τιμά με την παρουσία η Πριγκίπισσα Caroline Murat, διακεκριμένη πιανίστα, που προσφέρει ένα ρεσιτάλ με έργα αποκλειστικά του Frédéric Chopin, υπέρ των σκοπών του Διεθνούς Σωματείου Gina Bachauer.
• Στην Παλαιοκαστρίτσα στην παραλία Aγίας Τριάδας θα βρίσκεται το Moonlight Caraven Cinema, την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 9.00μμ με είσοδο ελεύθερη.

• Εγκαινιάστηκε χθες στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η Έκθεση Ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ζωγράφων με το Στόμα και το Πόδι, και της Αγγελικής Σελλά, η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου 2017.
• Στις Αλευραποθήκες στο Παλαιό Φρούριο φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής Oltremare που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, από τη Βενετία συνεχίζεται στην Κέρκυρα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πόρεκ της Κροατίας.
• Στους Παξούς και συγκεκριμένα στο παλιό σχολείο του Λογγού θα φιλοξενείται έως τις 3 Σεπτεμβρίου η έκθεση χαρακτικής της Federica Galli.
• Το 8ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων διοργανώνει Κερκυραϊκή Βραδιά με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή και του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Γαρούνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, στις 20:30 στο Προσκοπείο (Φαληράκι) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
• Το Σάββατο 26 Αυγούστου στην πλατεία Δημαρχείου θα δώσει συναυλία η μπαντίνα Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας”, στα πλαίσια των θερινών συναυλιών των Φιλαρμονικών στην πόλη της Κέρκυρας. Ώρα έναρξης 21:30
• O Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών παρουσιάζει μουσική βραδιά στο Ασκητάριο Νυμφών στις 26 Αυγούστου 2017. Ώρα 21:00
• Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής αφιέρωμα στον Ερνεστο Πολυλά εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στην Αναγνωστική Εταιρεία. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη ενώ τη βραδυά θα πλαισιώσουν μουσικά η Έλενα Σουέρεφ σοπράνο, ο Ανδρέας Γκούσης βαρύτονος και η Ειρήνη Πολίτη στο πιάνο και το βιολί.
• Το 7ο SEVEN Festival 2017, σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Κέρκυρας, κλείνει οριστικά το καλοκαιρινό πρόγραμμα του με μια εξαιρετική παράσταση και παρουσιάζει την ιστορική συναυλία, αφιέρωμα, στο Μίκη Θεοδωράκη, που περιοδεύει σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα. Στην παράσταση θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος και ο Παντελής Κοντός. Συμμετέχουν: Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “San Giacomo” , Μικτή Χορωδία Δήμου Κεφαλλονιάς και η Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος.
• Στα πλαίσια του Φεστιβάλ όπερας που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα, Dionysia Opera Festival, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η Νόρμα του Βιντσέντζο Μπελίνι που θα ανοίξει το Φεστιβάλ, στο Παλαιό Φρούριο. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί o Koυρέας της Σεβίλλης, στο Παλαιό Φρούριο. Ώρα 21:00.
• Το Corfu Arts Foundation είναι ένα Αγγλικό φιλανθρωπικό σωματείο, εγγεγραμμένο στην Αγγλία. Σκοπός του είναι η προώθηση παραστατικών και εικαστικών τεχνών στην Κέρκυρα και να υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτόν τον χρόνο υποστηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Φέτος, σε συνεργασία με την Pop-up Opera, φέρνει στην Κέρκυρα ένα από τα καλύτερα έργα όπερας – το μεγαλύτερο αριστούργημα του Cimarosa, το Il Matrimonio Segreto (Ο μυστικός γάμος). Η παράσταση θα δωθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα