Διατροφικά μυστικά για να κρατηθείτε σε φόρμα το καλοκαίρι!

10:58 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι καλοκαιρινές διακοπές ταυτίζονται με τη χαλάρωση και την ξεγνοιασιά, που μεταφέρονται συνήθως και στις διατροφικές μας επιλογές. Αν, όμως, θέλουμε να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και χωρίς περιττά κιλά, είναι καλό να ακολουθούμε τρεις βασικούς κανόνες: τρώμε ένα καλό και υγιεινό πρωινό, προσέχουμε τι τρώμε στην ταβέρνα και αποφεύγουμε τα συσκευασμένα τρόφιμα.

Στις διακοπές αλλάζουν σημαντικά οι συνήθειές μας σε σχέση με το πιο δομημένο πρόγραμμα διατροφής του χειμώνα. Οι αλλαγές αυτές τις περισσότερες φορές έχουν ως συνέπεια να αυξάνονται οι θερμίδες που λαμβάνουμε, χωρίς όμως ταυτόχρονη

αύξηση και των θρεπτικών συστατικών. Αυτό συνεπάγεται τόσο μια πιθανή αύξηση του σωματικού μας βάρους όσο και μείωση των επιπέδων ενέργειας και ευεξίας μας.
Τι πρέπει να προσέξουμε, όμως, στη διατροφή μας κατά τη διάρκεια των διακοπών ώστε να επιστρέψουμε ανανεωμένοι ψυχή τε και σώματι;

Ενα πλήρες πρωινό με δημητριακά, γιαούρτι και φρούτα μας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα.Η σημασία του πρωινού

Ακόμη κι αν ξυπνάμε στο εξοχικό, στο ξενοδοχείο ή σε μια σκηνή στην εξοχή, το πρωινό παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της μέρας. Ένα πλήρες πρωινό θα μας δώσει ενέργεια και θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε καλύτερα και τα υπόλοιπα γεύματα της μέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα