Διατάχθηκε η απομάκρυνση 82.600 ανθρώπων από τα πύρινα μέτωπα στην Καλιφόρνια

07:52 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανατολικά του Λος Άντζελες εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την απομάκρυνση περισσότερων από 82.600 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Firenado thrashes in #BlueCutFire href="https://t.co/iMyreY79fQ">

— ABC7 Eyewitness News (@ABC7) August 17, 2016

Πύρινοι στρόβιλοι, έφτασαν ως την εθνική οδό Interstate 15, που ενώνει τη νότια Καλιφόρνια

με το Λας Βέγκας, δυσχεραίνοντας την τεράστια επιχείρηση εκκένωσης.

Περίπου 34.500 κτίρια απειλούνται από τη φωτιά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες 700 πυροσβεστών, που υποστηρίζονται από 57 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα για τις πυρκαγιές, Inciweb.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Will Lester, κάνει λόγο για «χάος», δημοσιεύοντας εικόνες σπιτιών που «παραδόθηκαν στην πυρά».

A home burns off of Hwy 138 during the #BlueCutFire Tuesday pic.twitter.com/GAupNYtFhL

— Will Lester (@WillLesterPhoto) August 16, 2016

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν και αφορά την κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες. Έχει σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες της Καλιφόρνιας ώστε να καταπολεμηθεί η πυρκαγιά.

Οι «μη αναμενόμενες για το καλοκαίρι» πυρκαγιές έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 8 ανθρώπους και έχουν αποτεφρώσει 175 περιουσίες, αφήνοντας και 400.000 στρέμματα καμμένης γης.

Το βράδυ της Δευτέρας ο σερίφης Μπράιαν Μάρτιν ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα, του Ντέιμιν Άντονι Πάσιλκ, 40 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πολλαπλούς εμπρησμούς από πρόθεση. Ο άνδρας φέρεται να προκάλεσε «αναρίθμητες φωτιές» κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την Cal Fire, κι αντιμετωπίζει κατηγορίες για τουλάχιστον 17 εμπρησμούς.

Νοτιότερα, η λεγόμενη Soberanes Fire, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν χειριστή μπουλντόζας, τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους κι απανθράκωσε 300.000 στρέμματα, έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά το 60%. Περίπου 4.100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς αυτής.

Σχετική είδηση:ΗΠΑ: «Πνίγεται» η Λουιζιάνα, «καίγεται» η Καλιφόρνια

ΠΗΓΗ:Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα