Διαμαρτυρήθηκαν με πεζοπορία μαθητές και γονείς της Χώρας Σάμου

00:12 21/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια απόσταση 4 χιλιομέτρων αποφάσισαν να διανύσουν με τα πόδια οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο νησί.

Το Δημοτικό Σχολείο Χώρας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο και να το κατατάξουν στην κατηγορία Ε. Η απόφαση της μεταστέγασης των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο των Μυτιληνιών, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την μεταφορά τους, προκάλεσε αντιδράσεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς που δηλώνουν αδυναμία να μεταφέρουν καθημερινά

από και προς τους Μυτιληνιούς τα παιδιά τους. Να σημειώσουμε ότι από τους 130 μαθητές κάποιοι κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού της Χώρας, ενώ 60 μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται στο σχολείο Μυτιληνιών.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μην συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χώρας, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου με τον πρόεδρο, Λευτέρη Μάρκου, ξεκίνησαν με τα πόδια για το σχολείο των Μυτιληνιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη κατάσταση, ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. «Ζητάμε σχολικές αίθουσες και λεωφορεία για τα παιδιά μας. Οι ευθύνες των δημοσίων φορέων για το πρόβλημα τεράστιες και δεν τις αναλαμβάνει κανείς. Ως γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών μας με κάθε νόμιμο μέσο», δήλωσαν οι γονείς.

Στα άκρα και η αντιπαράθεση μεταξύ των γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Βαθέος.

Συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου μεταφέρθηκαν δύο τμήματα του Δημοτικού Βαθέος την Τετάρτη το πρωί, μετά την νέα απόφαση από την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλεξία Εμμανουηλίδου . Η απόφαση λήφθηκε καθώς, τόσο η ίδια όσο και οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Βαθέος, διαπίστωσαν ότι τα 54 παιδιά των 4 τμημάτων που είχαν ξεκινήσει μαθήματα την Τρίτη το πρωί δεν χωρούσαν στην Πινακοθήκη.

Η νέα αυτή απόφαση πυροδότησε αντιδράσεις μεταξύ των γονέων των δύο συλλόγων, καθώς τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου συνεδρίασαν εκτάκτως την Τρίτη το απόγευμα, αποφασίζοντας να κινηθούν νομικά κατά της Προϊσταμένης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

 

 

The post Διαμαρτυρήθηκαν με πεζοπορία μαθητές και γονείς της Χώρας Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα