Ελλάδα – κύπελλο: Αγκαλιά με τους “8”

Ελλάδα – κύπελλο: Με καθαρό σκορ κέρδισε και η ΑΕΚ το πρώτο της παιχνίδι για την α’ φάση του κυπέλλου. Επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε τη ρεβάνς πολύ ευκολότερη από όσο θα ήθελε η “ελαφρά ταξιαρχία”. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε διαχείριση, χωρίς να μπορέσει παράξει φάσεις. Ο δε Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο στριμώχτηκε στα σχοινιά, αλλά στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του. Παρά ταύτα δεν κατάφερε να αποφύγει το δεύτερο γκολ.

Μόλις

στο 7′ οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν σε θέση οδηγού, με τον Τάνκοβιτς να κάνει τη σέντρα και τον Λόπες να γυρνάει από το δεύτερο δοκάρι. Ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να “συνδεθεί” με την τροχιά της μπάλας, όμως ο Σιμάνσκι από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ως το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ φλέρταρε με το δεύτερο τέρμα, αλλά το 1-0 παρέμεινε.

Ελλάδα – κύπελλο: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε μάλλον με αίσθηση υπερβολικής σιγουριάς και έδωσε χώρο στον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι δεν απείλησαν, αλλά κέρδισαν έδαφος και έδειξαν καλύτερο πρόσωπο. Η ΑΕΚ μετά το 55’-60’ ανέκτησε την πρωτοβουλία χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Παραγωγικά έχασε την καλή της εικόνα, όμως στο 90′ στην πρώτη της ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε. Ο Λιβάια πίεσε τον Λισγάρα τόσο-όσο, η μπάλα χάθηκε και ο Μάνταλος που έγινε αποδέκτης της έβγαλε κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία που πλάσαρε σωστά  για το τελικό 2-0.

Αριστη η απόδοση του διαιτητή Τσακαλίδης με βοηθούς τους Απτόσογλου, Κολλιάκο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Ραντόνια, Σιμάνσκι (Σιμόες 85′), Γαλανόπουλος (Μάνταλος 65′), Σάκχοφ, Αλμπάνης (Μαχαίρας 56′), Τάνκοβιτς (Λιβάια 55′), Ολιβέιρα (65′ Γκαρσία)

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Κότσαρης, Βιτλής (64′ Τσιλούλης), Λισγάρας, Κάλισιρ, Τσαμπούρης, Κιτόκο (64′ Λαγός), Φατιόν (46′ Σλίβκα), Μπεντινέλι (78′ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Καραγκούνης (64′ Μουνιέ), Βάρκας.

Δείτε ακόμη: Ο Γιαννάκης για τον Γκάλη, ο Σπανούλης για τον “δράκο”ΠΑΟΚ: «Η Μπολόνια προσφέρει 6 εκ. ευρώ για τον Σφιντέρσκι»!Στον αέρα η πρώτη “πράσινη” μεταγραφή, δεν συναινεί η ομάδα του παίκτη
Keywords
Τυχαία Θέματα