«Διάλογος»: Στεγάζοντας όνειρα (trailer)

13:11 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/05/2017, στις 19:30

Δυο οικογένειες προσφύγων και μια χορωδία μεταναστών ανοίγουν διάλογο στο σημερινό επεισόδιο διεκδικώντας μια νέα ζωή μετά την επιβίωση.
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, η κάμερα ακολουθεί δυο πολύτεκνες μητέρες από τη Συρία και καταγράφει τα βήματά τους στην επανένταξη, μετά την απομάκρυνσή τους από τους καταυλισμούς προσφύγων της Βορείου Ελλάδας. Μια πόρτα που κλειδώνει, ένα σχολείο ανοιχτό για τα παιδιά που πλέον μαθαίνουν

ελληνικά, μια κουζίνα με φαγητό της μαμάς κι ένας καφές αχνιστός τα πρωινά στο μπαλκονάκι, όπως τον απολάμβαναν στην πατρίδα τους, είναι όλα αυτά που νοσταλγούσαν. Τώρα τους δόθηκαν ξανά κι έκαναν τον αγώνα τους για επιβίωση, ζωή γεμάτη όνειρα.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ο «διάλογος» κάνει μια προβολή στο μέλλον των μεταναστών που βρήκαν στέγη στην Ελλάδα με το παρόν που ζουν οι διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες της Αθήνας που έχουν ως κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μουσική. Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υποδέχεται χορωδούς από την Δυτική Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία, την Ιρλανδία, το Ιράν, τη Σλοβακία και φυσικά την Ελλάδα.

Παραγωγή: Bold is Missing
Σκηνοθεσία: Νικόλας Ποττάκης
Αρχισυνταξία: Σάκης Ιωαννίδης
Δ/ντής Φωτογραφίας: Ιωάννης Κανάκης
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Στέφανος Νόλλας
Ηχολήπτης: Στέλιος Κουπετώρης
Μοντάζ: Γεώργιος Ζαφείρης
Διευθ. παραγωγής Γιώργος Αλεξιάδης
Δημοσ. επιμέλεια: Μάγια Αλεξιάδου
Εκτέλεση παραγωγής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΠΟΤΤΑΚΗΣ / Bold is Missing

Keywords
Τυχαία Θέματα