Διάκριση χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου

08:13 7/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σημαντικές διακρίσεις επιστρέφουν τα μέλη της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, από το Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής, «Φωνές για την Ειρήνη», που πραγματοποιήθηκε στις πόλεις Ασίζη και Περούτζια της Ιταλίας.

Η χορωδία, με μαέστρο το Γιάννη Ιδομενέως, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 άτομα σε τρία τμήματα ηλικίας 15, 29 και 35 ετών και χορωδίες από όλο τον κόσμο.
Η χορωδία του Δήμου Ηρακλείου έλαβαν μέρος σε δύο κατηγορίες από τις οχτώ του διαγωνισμού. Την

κατηγορία της μικτής νεανικής χορωδίας και στην κατηγορία «ιερή μουσική», με πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιείχε Monteverdi, Palestrina, κ.α.
Τη χορωδία συνόδευε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι, που είχε επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ούμπρια, με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο της πόλης Περούτζια, έδρα του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου για ξένους στην Ιταλία όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες και έχει ως έμβλημα το γρύπας, με τους οποίους συζήτησε τους τρόπους μελλοντικής συνεργασίας, καθώς και την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Περούτζια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα