Διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων μαθητών σε ποίηση, λόγο και τραγούδι (video)

16:58 7/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη διάκριση για τέσσερα παιδιά από την Ελλάδα, τα έργα των οποίων ξεχώρισαν ανάμεσα σε 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες ανά τον κόσμο, στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης, Τέχνης, Λόγου και Τραγουδιού για ηλικίες 9-18 ετών του οργανισμού «Never Such Innocence» με έδρα το Λονδίνο.

Η Μαρία-Δέσποινα Μπουρνάζου κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία ποίησης για παιδιά 9-11 ετών στο Bonus Strand “75”, και ο Ραφαήλ Παρλαπάνης την 1η θέση στην κατηγορία Ομιλία για παιδιά 9-11

ετών στο ίδιο Bonus Strand, ενώ ο Δημοσθένης-Δημήτρης Δεσποτίδης κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ποίηση για παιδιά 11-14 στο Bonus Strand “A Fight for Freedom”.

Τη 2η θέση στην κατηγορία τραγουδιού για τις ηλικίες 16-18 ετών κατέκτησε ο Vladislav Krasilnikov.

Το «Inspirational Poem» του Δημήτρη

Ο 13χρονος Δημήτρης Δεσποτίδης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Επικοινωνία για τον διαγωνισμό, την αγάπη του για τη συγγραφή και τους αγαπημένους του ποιητές, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Οδυσσέα Ελύτη.

«Μου αρέσει πολύ να γράφω και να εκφράζω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μαθήματα σχετικά με τη γραφή, πέσαμε πάνω σε αυτόν τον διαγωνισμό «Never Such Innocence» και αποφάσισα να συμμετάσχω».

Το ποίημα του «Inspirational Poem» του χάρισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Bonus Strand «A fight for freedom» (ηλικίες 9-14 ετών).

Το πρωτότυπο ποίημα το έγραψε στα αγγλικά, αλλά το έχει μεταφράσει και στην ελληνική γλώσσα, στην οποία το απαγγέλλει στο βίντεο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα