Κίνα: Τουλάχιστον 21 μαθητές νεκροί από πτώση λεωφορείου σε λίμνη – Δεκάδες θύματα από τις πλημμύρες

15:29 7/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε τεχνητή λίμνη στη νοτιοδυτική Κίνα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 21 ανηλίκων και τον τραυματισμό άλλων 15 την Τρίτη. Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι εκτεταμένες πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη διεξαγωγή των πανεθνικών εξετάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το λεωφορείο έπεσε στη λίμνη στην πόλη Ανσούν στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιζού, ενώ μετέφερε τους μαθητές για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις,

σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV.

Από την περασμένη Παρασκευή, 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη την Κίνα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων. Το κινεζικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 40 δισ. γιουάν (5,7 δισ. δολάρια).

Ποσότητα – ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων καταγράφηκε στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορονοϊού τον Δεκέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα China Daily. Οι αρχές χρησιμοποιούν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Περίπου 11 εκατ. μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις που διεξάγονται με καθυστέρηση ενός μήνα λόγω κορονοϊού.

AP Photo/Andy Wong

Η μετεωρολογική υπηρεσία συνέστησε στους γονείς να λαμβάνουν υπόψη τις προγνώσεις και να οργανώνουν προσεκτικά τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Οι εξετάσεις σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Ανχούι έχουν αναβληθεί, αφού σημειώθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα