Δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας από Α. Λοβέρδο & Χρ. Αηδόνη

16:37 15/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δέσμη μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και που δεν προϋποθέτουν χρήματα, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Λοβέδρος και ο Χρήστος Αηδόνης. «Η πορεία προς την ίδρυση του νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, δίνοντας και την πρώτη ημερομηνία της συνδιάσκεψης για το νέο πολιτικό σχήμα που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου. Και οι δύο πολιτικοί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής τους στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμη ότι εξαντλείται η στήριξή του στην κυβέρνηση, ενώ σε ερώτηση εάν θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν επιστρέφει στην ακινησία.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Αηδόνης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία συγκρουσιακή πολιτική και ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην απόφασή του, καθώς η σύγκρουσή του «ήταν επιλογή τιμής» και τώρα βρίσκεται στον «καθαρό αέρα». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το στοίχημα θα κερδηθεί.

αναφερόμενοι στη δέσμη μέτρων, οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης, επισήμαναν ότι βασικό μέτρο είναι η κατάργηση του ελέγχου των επιχειρήσεων βάσει ανώνυμων καταγγελιών και η διεξαγωγή του μόνο με επώνυμες και με απόλυτα διακριτικό τρόπο, ηλεκτρονικά, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία τους.

Επίσης, προτείνουν την κατάργηση της ποινικοποίησης των φορολογικών παραβάσεων άνω των 5.000 ευρώ και έως το ποσό των 75.000 ευρώ, καθαρό κεφάλαιο, δηλαδή δίχως προσαυξήσεις και πρόστιμα, καθώς επίσης και ρύθμιση του ζητήματος της οφειλής ΦΠΑ για παροχή υπηρεσιών και προμηθειών προς το Δημόσιο, όταν το τελευταίο καθίσταται υπερήμερο, ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών του, συνιστούν, όπως ειπώθηκε, δικαιότερες λύσεις.

Παράλληλα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας προτείνεται η απαλλαγή ή η γενναία ελάφρυνση της φορολογίας και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στις νέες επιχειρήσεις, ή στους ελεύθερους επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια της έναρξης της δραστηριότητάς τους, ενώ τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο έχει «κολλήσει» και η ανάγκη να αποκτήσει εξωστρέφεια, προωθώντας τις δράσεις του στο επιχειρηματικό κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα