Δελτίο τοπικών ειδήσεων

09:54 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Περιφέρεια το Στρατόπεδο Δούκα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας περνά ο χώρος του στρατοπέδου Δούκα. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα υπεγράφη το συμβόλαιο μεταβίβασης του από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην Περιφερειακή Ενότητα. Η μεταβίβαση περιλαμβάνει 36 κτίρια και καθαρή έκταση 32 περίπου στρεμμάτων.
Στο χώρο του Στρατοπέδου θα στεγαστούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς.
«Φούσκες ελπίδας»: Διήμερη έκθεση τεχνών από πρόσφυγες
Με μια διήμερη έκθεση τεχνών υπό των τίτλο «Φούσκες

Ελπίδας» οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Κατσικά «συστήνονται» στο κοινό των Ιωαννίνων, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Η έκθεση, οργανωμένη αποκλειστικά από την κοινότητα των προσφύγων, φιλοδοξεί να προσφέρει µια γεύση από τον πολιτισµό, τις παραδόσεις, τις αγωνίες και τα όνειρα των µελών της.
Βραβεύθηκε το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων
Σε τελετή απονομής που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βραβεύτηκε το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου ως Βιώσιμος Προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών.
Μέχρι σήμερα έχουν λάβει το βραβείο 19 προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη, με το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου να αποτελεί την πρώτη προστατευόμενη περιοχή σε εθνικό επίπεδο, που έλαβε την εν λόγω διάκριση.
Η Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής
Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής: Σημερινές Προσεγγίσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου στις έντεκα και μισή το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων – Πάρκο Λιθαρίτσια.
99 κιλά ναρκωτικά σε δαδώση περιοχή του Πωγωνίου
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου.
Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή, από περιπολούντες αστυνομικούς. Επρόκειτο για πέντε σάκους, οι οποίοι περιείχαν πενήντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 98.800 γραμμαρίων.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Xριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2016 στο ισόγειο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων.
Τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και την προβολή της προστατευόμενης περιοχής, θα υλοποιήσει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κόνιτσα και στα Γρεβενά, Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι με θέμα «Τα ήθη και τα έθιμα της περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου».
Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τη σημασία των ηθών και των εθίμων της περιοχής, να αναγνωρίσουν τις διαφορές των επιμέρους περιοχών του Εθνικού Πάρκου και να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της διατήρησης της παράδοσης κάθε περιοχής.
Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υποδέχτηκε τους πρωτοετείς σπουδαστές της
Τους 120 πρωτοετείς σπουδαστές της υποδέχθηκε χθες η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, στην Πρέβεζα. Την τελετή παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών, ο βουλευτής του της ΝΔ κ. Γιαννάκης, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και φορέων της Πρέβεζας και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ τους σπουδαστές καλωσόρισε ο διοικητής της Ακαδημίας κ. Κωσταντίνος Λαμπρόπουλος .
«Ισαάκ Μιζάν»: Το οδοιπορικού του τελευταίου Αρτινού Εβραίου
Το δρόμο για το τυπογραφείο έχει πάρει το μυθιστόρημα του Αρτινού συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Ισσάκ Μιζάν». Το βιβλίο ιστορεί το οδοιπορικό του τελευταίου Αρτινού Εβραίου που επέζησε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου και Μπέργκεν – Μπέζεν.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Άρτα το 3ο δεκαήμερο του προσεχούς Ιανουαρίου.
Άρτα: Την Παρασκευή πρεμιέρα στο Παραμυθένιο Κάστρο
Τις πύλες του ανοίγει την Παρασκευή το απόγευμα το «Παραμυθένιο Κάστρο», το Χριστουγεννιάτικο χωριό, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων στο Κάστρο της Άρτας. Φέτος, η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και θα περιλαβάνει καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, βόλτες με τραινάκι και αερόστατο που αλλά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα.
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: 0-2
Με σκορ 0-2 επικράτησε ο Ολυμπιακός του ΠΑΣ Γιάννινα, στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» για τη 14η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ σημείωσαν ο Καρντόσο στο 68′ και ο Σεμπά στο 92′. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 41΄, λόγω αποβολής του Λίλα με 2η κίτρινη κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα