Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Κίνα μετά τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις

08:11 9/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο μάτι του Εγκέλαδου η Κίνα με τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις από χθες έως και σήμερα τα ξημερώματα, με 16 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και φόβους για άγνωστο αριθμό παγιδευμένων.

Η πιο πρόσφατη και ισχυρότερη δόνηση σημειώθηκε στις 4:19 ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με μέγεθος 7 Ρίχτερ και επίκεντρο την Περιφέρεια Σιτσουάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι τουρίστες και 164 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Πρόκειται για δημοφιλή τουριστική περιοχή

και σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, υπολογίζεται ότι 100 τουρίστες έχουν παγιδευτεί από κατολίσθηση που οφείλεται στον σεισμό.

Ήδη απομακρύνθηκαν περίπου 31.500 επισκέπτες, ενώ η πυροσβεστική εκκένωσε 2.800 άτομα από ξενοδοχείο μετά την κατάρρευση του χώρου υποδοχής.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τα ΒΔ σύνορα της Κίνας με το Καζακστάν, χωρίς αναφορές για θύματα.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο υπήρξε και τρίτος σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Επαρχία Σετσουάν με επτά νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και φόβους πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ανέλθει έως τους 100.

Σχετική είδηση: Ισχυρός σεισμός 6,5 R στην Κίνα – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα