Δεύτερο σερί νταμπλ η Μπαρτσελόνα, 2-0 τη Σεβίλη

01:24 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από 90 άγονα λεπτά η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης με 2-0 της Σεβίλης στην παράταση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και κατέκτησε το νταμπλ που είναι το δεύτερο σερί για τον Λουΐς Ενρίκε.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ευνοεί τις ελληνικές ομάδες, καθώς σε περίπτωση νίκης της Σεβίλης η ΑΕΚ ως κυπελλούχος θα έπαιζε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Οι πέντε εκπρόσωποί μας στα Ευρωπαϊκά

Κύπελλα θα παίξουν πλέον προκριματικούς.

Η τροπαιούχος του Europa League Σεβίλη αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 36΄λόγω αποβολής του Μασεράνο για τράβηγμα της φανέλας του Καμεϊρό και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 50΄ με σουτ του Μπανέγα που σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού της εστίας της Μπαρτσελόνα.
Όμως όσο περνούσε η ώρα η κόπωση από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης στον τελικό του Europa League φαινόταν όλο και πιο έντονα με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα αν και με δέκα παίκτες να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να βγει με αξιώσεις αναζητώντας το γκολ. Πλήγμα για τους Καταλανούς και ο τραυματισμός του Σουάρες στο 56΄ που αντικαταστάθηκε από τον Ραφίνια. Στις καθυστερήσεις του τελικού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μπανέγα και στην παράταση η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο:
Στο 97΄ ο Μέσι είδε πολύ ωραία τον Τζόρντι Άλμπα και εκείνος υπό την πίεση του Βιτόλο από πλάγια θέση νίκησε τον τερματοφύλακα της Σεβίλης (1-0).
Η Σεβίλη προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 120΄ έμεινε και με εννιά παίκτες η ομάδα της Ανδαλουσίας και στις καθυστερήσει ο Νεϊμάρ έγραψε το τελικό 2-0 για την Μπαρτσελόνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Δεύτερο σερί νταμπλ η Μπαρτσελόνα, 2-0 τη Σεβίλη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα