ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: «Boxer»

00:07 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ώρα 18:30
ΕΡΤ2

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Τεκμήρια Ελληνισμού», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Παντελεάκη, με τίτλο «Boxer».

Γυρισμένη με αισθητική νουάρ, η ταινία «Boxer», είναι η πρώτη και μοναδική καταγραφή της ελληνικής πυγμαχικής σκηνής, μια ανεξάρτητη παραγωγή που χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πυρήνας του ντοκιμαντέρ είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο μόνος πυγμάχος στην Ελλάδα

που στέφτηκε πρωταθλητής Ελλάδας 7 φορές, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Σεούλ πριν γίνει προπονητής στον πυγμαχικό σύλλογο «Αριστοτέλειο». Ολυμπιονίκες, όπως ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Φελίξ Σαβόν, ο Mighty Mike Αρναούτης, ο παλαίμαχος πρωταθλητής-προπονητής Γιώργος Καπανταϊδάκης, καθώς και νέοι πυγμάχοι μιλούν γι’ αυτό το τόσο παρεξηγημένο άθλημα με την έντονη προκατάληψη πως πρόκειται για μια βίαια έκφραση και τίποτα περισσότερο. Τα κρουστά του Jazz aficionado Δημήτρη Κλονή, αποτελούν τους χτύπους της καρδιάς της ταινίας.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Π. Κουφοπούλου, είναι ο πρώην διαιτητής πυγμαχίας, δημοσιογράφος, Αντώνης Πανούτσος, η πρωταθλήτρια πυγμαχίας και εκπαιδευτικός, Άννα Μαργαρίτη-Ιωαννίδη και ο σκηνοθέτης Γιώργος Παντελεάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε ερασιτέχνης μποξέρ.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης
Aρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Facebook: Τεκμήρια Ελληνισμού
Παρουσίαση: Μαρία Π. Κουφοπούλου

Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)

The post ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: «Boxer» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα