Δ. Τζανακόπουλος: Μη αποδεκτά τα μέτρα του ΔΝΤ (video)

21:47 4/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Eurogroup της Δευτέρας είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, στο οποίο η Αθήνα προσέρχεται με την επιδίωξη να καταγραφεί πρόοδος στη δεύτερη αξιολόγηση. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το χαρακτήρισε κρίσιμο, καθώς θα αποτυπώσει μία πορεία προς συμφωνία και «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός». Δύο θέματα παραμένουν σημεία τριβής με τους θεσμούς και κυρίως με το ΔΝΤ. Το πρώτο αφορά στα εργασιακά,

και το δεύτερο στις απαιτήσεις του Ταμείου για πρόσθετα μέτρα 4,2 δις ευρώ, μετά το 2018. Ο Τζανακόπουλος απέκλεισε την πιθανότητα να δεχθεί η κυβέρνηση τα μέτρα του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τη ΝΔ «που θα ήταν πρόθυμη να τα εφαρμόσει».

Τηλεδιάσκεψη οικονομικού επιτελείου – θεσμών

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας, και των εκπροσώπων των θεσμών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, υπάρχουν «διαδοχικές συζητήσεις, διαδοχικές προσεγγίζεις» σε μια προσπάθεια να πιστοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο Eurogroup ότι υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο Staff Level Agreement σε ποσοστό 95%.

Keywords
Τυχαία Θέματα