Δ. Τζανακόπουλος: Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση Γιλντιρίμ (video)

15:16 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες προκλήσεις της Άγκυρας δια στόματος Γιλντιρίμ, περί τουρκικής παρέμβασης σε ακατοίκητη βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους Ικαρίας, ένα περιστατικό τη γνησιότητα του οποίου αμφισβητεί το ελληνικό ΓΕΕΘΑ. Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα χαρακτήρισε τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται την θεωρία των γκρίζων ζωνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοιχτά της ακτής των Διδύμων, σε ακατοίκητη βραχονησίδα, «έγινε απόπειρα ύψωσης ελληνικής σημαίας. Κατόπιν τούτου, ομάδα της ακτοφυλακής μας πραγματοποίησε την αναγκαία παρέμβαση και αφαίρεσε τη σημαία».

«Η συμβουλή μας στην Ελλάδα είναι να μένει μακριά από τέτοιες προκλήσεις που αυξάνουν την ένταση, στο πλαίσιο καλής γειτονίας. Αναμένουμε κανένας να μην θεωρεί ότι εμείς θα κάνουμε παραχωρήσεις από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε αποφασισμένοι, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, να δώσουμε απάντηση σε τέτοια τετελεσμένα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, είπε πως «κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία και, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα