Δ. Μακεδονία: Οι δικαιούχοι του μειωμένου ηλεκτρικού ρεύματος

13:05 1/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορηματικός ήταν χθες (31/1/2018), κατά τη διάρκεια του ετήσιου απολογισμού του έργου της Περιφερειακής Αρχής για το 2017, ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Καρυπίδης, για τους δικαιούχους του Περιβαλλοντικού Τιμολογίου Ρεύματος, καθώς όπως τόνισε δικαιούχοι θα είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στο δήμο Μεγαλούπολης.

Η μοναδική εξαίρεση, όπως ανέφερε θα είναι στους εργαζομένους της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν ήδη τις σχετικές μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τόνισε

ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμες και οι ρυθμίσεις και για το μειωμένο τιμολόγιο στις Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη η μέση μείωση στους καταναλωτές θα είναι της τάξης του 30%, ενώ δε θα υπάρξει κανένα κοινωνικό κριτήριο. Η μείωση αυτή του 30% θα είναι, όπως ανέφερε για τους καταναλωτές που θα έχουν έως 1600 kwh, ενώ θα υπάρχει μειούμενη κλίμακα για όσους καταναλώνουν από 1600-2000 kwh και από 2000 kwh και πάνω.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι μειώσεις αυτές θα είναι σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ θα είναι προσθετικές οι όποιες μειώσεις έχουν όσοι εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα