Δ. Μακεδονία: Νέα έρευνα για υπερκοστολογήσεις σηράγγων της Εγνατίας Οδού

11:47 2/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων της κατασκευής σηράγγων της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα που διασχίζει την Π.Ε. Γρεβενών, διέταξε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Αυτή τη φορά η έρευνα στρέφεται εναντίον στελεχών των πρώην διοικήσεων της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας «Αττικάτ», προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν τα αδικήματα της

απιστίας σε βάρος του δημοσίου, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας, για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή δύο σηράγγων στην περιοχή των Γρεβενών, από τις οποίες φέρεται το Δημόσιο να έχει υποστεί ζημία, που υπολογίζεται στα 43,7 εκ. ευρώ.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, που ανατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία, γίνεται σε συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει τον Ιούνιο του 2016 ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφορά που κατέθεσε η τότε διοίκηση της Εγνατίας Οδός ΑΕ, μετά και την απόρριψη από το Πολιτικό Εφετείο Θεσσαλίας της προσφυγή που είχε καταθέσει η «Αττικάτ», που διεκδικούσε να ακυρωθούν οι αρνητικοί λογαριασμοί για έργα που δεν έγιναν και υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ύψους 43,7 εκ. ευρώ, τα οποία όμως η εταιρία έχει ήδη εισπράξει, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιήθηκαν ανώτερης ποιότητας και προδιαγραφών υλικά για την κατασκευή των δύο σηράγγων.

Η σημερινή διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ έχει ήδη καταθέσει αγωγή, διεκδικώντας το ποσό των 78 εκ. ευρώ από συνολικά 20 στελέχη και ανώτερους υπαλλήλους της εταιρείας, ως αποζημίωση για το σκάνδαλο με τις υπερκοστολογήσεις. Τα πρόσωπα που φέρονται ως υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του 2009 και 2013, που ενέκριναν αποφάσεις με τις οποίες δόθηκαν τα επιπλέον χρήματα στην ανάδοχο εταιρεία «Αττικάτ».

Keywords
Τυχαία Θέματα