Δ. Μακεδονία: Επιχείρηση «Φυτείες κάνναβης»

09:13 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικός αριθμός δενδρυλλίων κάνναβης βρέθηκε και κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε περιοχές των Γρεβενών και της Εορδαίας Κοζάνης από αστυνομικούς στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και της διάδοσης των ναρκωτικών στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής(28-07-2017) εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών με τη συνδρομή

της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας σε δασώδεις περιοχές των Γρεβενών, δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, 118 και 19 δενδρυλλίων, ενώ συνελήφθη 52χρονος, ως καλλιεργητής της δεύτερης φυτείας.

Σε άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας το Σάββατο (29-07-2017) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών, συνελήφθη 63χρονος για καλλιέργεια 6 δενδρυλλίων κάνναβης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια ημέρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνη, δύο 56χρονοι σε περιοχή της Εορδαίας Κοζάνης για καλλιέργεια 74 δενδρυλλίων κάνναβης. Μάλιστα στο σημείο είχαν διαμορφώσει ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα άρδευσης, αποτελούμενο από μία αυτοσχέδια μεταλλική δεξαμενή, διακλαδωτή νερού, λάστιχα ποτίσματος, δοχείο ραντίσματος, δοχείο με φυτοφάρμακο, -5- κιλά λίπασμα και διάφορα σύνεργα καλλιέργειας φυτείας (σύρμα, τσάπες κλπ.), ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν συνδετήρες λάστιχου ποτίσματος, -2- σουγιάδες και -2- κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο εργασίας του ενός 56χρονου και στην οικία του δεύτερου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 94,4 γραμμάρια κάνναβης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα