Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 31-7-2017

07:14 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς(κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών βρίσκονται η περιφέρεια και οι δήμοι.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών

χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Περιφέρεια
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζουν αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν.Μ.Θράκης στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Επιμελητήρια
Εκλογές στις 6 και 7 Νοεμβρίου
Αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Κομοτηνής εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γνωστός επαγγελματίας κ. Γιάννης Κιλτσίκης. Η προκήρυξη των εκλογών για τις 6 και 7 Νοεμβρίου κίνησε ήδη τις εσωτερικές διεργασίες και τις ζυμώσεις. Ο κος Κιλτσίκης είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές από το 2015 ακόμη με ανεξάρτητο συνδυασμό. «Έχω ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να διεκδικήσω την προεδρεία γιατί τα Επιμελητήρια πλέον αναβαθμίζονται. Ήταν μέσα στις προτάσεις μου οι αλλαγές αυτές που επιτυγχάνουν την αναβάθμιση. Στόχος, να μπορέσουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στα μέλη μας.»

Παιδεία –Δημοκρίτειο
Ανακαίνιση στο Δημοκρίτειο
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ανακαίνισης στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στο Δ.ΠΘ. Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες , διαμορφώθηκαν πάγκοι για τους φοιτητές, τοποθετούνται φυτά εσωτερικού χώρου στο φουαγιέ με την κάλυψη των εξόδων να γίνεται από το 12,5% των εσόδων του Μεταπτυχιακού που υλοποιεί το Τμήμα. «Επιλέξαμε τα χρήματα, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ, να ανατίθενται για την αναδόμηση του Κτιρίου.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Πρόεδρος του Τμήματος κα Μαρία Δημάση σημειώνοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου, του κτιρίου και της αυλής. «Φοιτητές, εργαζόμενοι, διδάσκοντες στο Τμήμα δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.» τόνισε η κα Δημάση ζητώντας την στήριξη τόσο των Πρυτανικών Αρχών, όσο και του Δήμου Κομοτηνής.

Επίδομα ενοικίου για τους φοιτητές
Έντονη είναι η ανησυχία γονέων και φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς το επίδομα ενοικίου δεν έχει κατατεθεί ακόμη στους λογαρρριασμούς τους. Πρόκειται για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, αξίας 1.000 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται ετησίως με πλαφόν τα τέσσερα χρόνια.
Δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν κάποιες οικονομικές, γεωγραφικές, μαθησιακές προϋποθέσεις και για το ΔΠΘ ο αριθμός τους είναι στους 2.300, σε σύνολο 15.000 πανελληνίως. Τις ανησυχίες σχετικά με το ζήτημα, αντιλαμβάνεται ο αντιπρύτανης επί των Οικονομικών Θεμάτων του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης, ο οποίος εξήγησε πως το ΔΠΘ δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση, αντιθέτως μάλιστα εργάζεται προς την ταχύτερη δυνατή επίλυση του ζητήματος μη έγκαιρης καταβολής.

Πρωτογενής τομέας

Πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τοποθετούν τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τις επαναληπτικές πληρωμές για τις εξισωτικές αποζημιώσεις των ετών 2012, 2013 και 2014, ενώ, αμέσως μετά, όπως όλα δείχνουν, θα πάρουν σειρά και τα ποσά που αντιστοιχούν στο έτος 2015.

Πολιτισμός

Νέο Δ.Σ. στην Παραδημή

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις χθεσινές εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδημής και Φίλων. Πρόεδρος εξελέγη ο Ευάγγελος Καρακύριος,Αντιπρόεδρος η Κυριακή Πασχαλίδου, Γενική Γραμματέας η Χριστίνα Σιμάκη, Ταμίας η Αθανασία Πορτοκαλίδου, και μέλη οι: Νικόλαος Μολλάς,Μαρία Σοκόρη και Μαρία Ασίτοβα.

Στα χνάρια της παράδοσης

Συναυλία με τους «Λαλητάδες της Ροδόπης» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου, 9 μ.μ., στο λιμάνι Φαναρίου. Παίζουν: Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι, ποντιακή λύρα), Κυριάκος Πετράς (βιολί), Γιώργος Ματθαίου (τραγούδι), Νίκος Βερβερίδης (λαούτο), Γιώργος Παγκοζίδης (κρουστά).

Αστυνομικό δελτίο

Συλλήψεις

Συνελήφθησαν προχθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 44χρονος και μία 38χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ. Οι δύο διακινητές είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του φορτηγού, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Αθλητισμός

Τιμούν την μνήμη του αθλητή τους

Τη μνήμη του αθλητή της Γιάννη Καρυώτη, ο οποίος στα 18 του χρόνια έχασε τη ζωή του στις ακτές της Ροδόπης, τιμά η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής και σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της περιοχής, για μια ακόμη χρονιά με τουρνουά, που προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες της περιοχής και, ίσως, κάποιες από γειτονικούς νομούς.

Καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα