Δ. Μακεδονία: Χοροί και βασιλόπιτες

13:17 1/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σέρβια – Βελβεντό: Συνεστίαση Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού

Συνεστίαση διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, γιορτή του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αγροτών. Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μετόχι» στο Βελβεντό στη 1 το μεσημέρι.

Κοζάνη: Ο χορός του Ομίλου Ποντίων Αντάμωμαν

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 το χορευτικό του Ομίλου Ποντίων Αντάμωμαν. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό κέντρο Ακρίτας στα Αλωνάκια θα συμμετέχουν καλλιτέχνες της ποντιακής και δημοτικής

μουσικής.

Κοζάνη: Χορός Ηπειρωτών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει τον ετήσιο χορό του αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:00 στο οικογενειακό κέντρο «Πολιτεία». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το παραδοσιακό σχήμα από την περιοχή της Κόνιτσας με το Σωτήρη Δέσση στο κλαρίνο και τον Γιάννη Φάκο στο τραγούδι. Η τιμή κάρτας (με φαγητό-κρασί) είναι 15 ευρώ.

Κοζάνη: Ο χορός των Μικρασιατών

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών ΠΕ Κοζάνης αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:30 στο οικογενειακό κέντρο «Bora – Bora».

Κοζάνη: Χορός και πίτα συλλόγου «Τα Αλώνια»

Τον ετήσιο χορό του και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικος Σύλλογος Κοζάνης «Τα Αλώνια», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο Σιόποτο, με την ορχήστρα «Δυτικομακεδόνες».

Σέρβια – Βελβεντό: Χορός Αναγέννησης Σερβίων

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποιεί ο Αθλητικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Σερβίων αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:00 στην αίθουσα δεξιώσεων «Ναϊάδες».

Κοζάνη: Κόβουν πίτα οι Εθελοντές Αιμοδότες

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στο καφε-ψητοπωλείο «Όπως Παλιά».

Κοζάνη: Ο χορός των Βοϊοτών

Τον ετήσιο χορό του, διοργανώνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Πολυκατάστημα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», στο 4ο χλμ Κοζάνης Λάρισας, θα συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα της οικογένειας Τσακνάκη.

Πτολεμαϊδα: Σύλλογοι κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαίδας « Ο Προφήτης Ηλίας» διοργανώνει τον ετήσιο χορό παράλληλα με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στη 1 μ μ στο Ξενοδοχείο “ Ioannou resort’’ στην Πτολεμαΐδα. Την εκδήλωση πλαισιώνει η Μπάντα των Αδελφών Βαλκάνη. Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει αύριο Σάββατο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομάνου, στις 6 το απόγευμα στο καφέ « Splendor» στην Πτολεμαίδα. Στην κεντρική πλατεία της Βλάστης, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας, ενώ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί στους παραβρισκόμενους το νέο έντυπο αναβάσεων με τον προγραμματισμό των εξορμήσεων για το 2019. Όσοι επιθυμούν να περπατήσουν, η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί στις 8 το πρωί από την πρώην Κλινική Ζέρβα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοζάνη: Πίτα Αστρονομικού Συλλόγου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:30, στο τσιπουράδικο-ταβέρνα «με.ρακι» στην Κοζάνη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα